Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Illustratie van de nieuwe speeltuin in Uitweg.
• Illustratie van de nieuwe speeltuin in Uitweg.

Uitweg wil metamorfose speeltuin

  •   440 keer gelezen

UITWEG • Er ligt een uitgewerkt plan klaar om de verpauperde speeltuin in Uitweg een flinke opknapbeurt te geven. Het moet niet alleen voor kinderen uitkomst bieden, maar bijvoorbeeld ook buurtactiviteiten faciliteren.

Wie nu een kijkje neemt bij de speeltuin in de Lopikse kern zal enkele malen met zijn ogen knipperen. De vervallen schommel, glijbaan, wipkip en het speelhuisje staan er verlaten bij op het ruim bemeten oppervlak.

De vergane glorie heeft alles te maken met het feit dat Uitweg de laatste jaren weinig kinderen meer telde. De oplevering van het nieuwbouwwijkje De Hof van Batuwe heeft daar verandering in gebracht. Inmiddels zijn er veertig tot vijftig kinderen in de leeftijd van 0 tot 14 jaar. 

Voetbalveldje
Reden voor Speeltuincomité Uitweg, in samenwerking met buurtvereniging Uitweg, om een plan op te stellen om de speeltuin in het dorp nieuw leven in te blazen. Naast een aantal moderne speeltoestellen in een groene setting denkt het comité aan een voetbalveldje, enkele bankjes, een 'winkeltje' voor limonade dan wel een versnapering tijdens het spelen, een moestuintje en een (kleine) dierenweide.

Het initiatief en het ontwerp zijn in overleg met de dorpsbewoners tot stand gekomen. Er is een enquête gehouden en er zijn buurtbijeenkomsten geweest.

De kosten zijn geraamd op ruim 46.000 euro; de gemeente wordt gevraagd hiervan 30.000 euro bij te dragen.

Wethouder Gerrit Spelt is positief gestemd: "We zijn blij met dit soort breed gedragen initiatieven. Het ligt in de lijn die ook in Cabauw is bewandeld. Ook daar wordt op initiatief van de bewoners een moderne speelvoorziening gerealiseerd, waar de gemeente graag aan bijdraagt. In de overige kosten moeten de initiatiefnemers, bijvoorbeeld door het benaderen van fondsen en sponsors, zelf voorzien."

De gemeente Lopik wordt bij oplevering -als het even kan deze zomer nog- formeel eigenaar van de speeltuin, het buurtcomité helpt bij het onderhoud en toezicht.

Robert van der Hek, Robert van der Hek,
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }