Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek tijdens de buitenles.
• Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek tijdens de buitenles.

‘Wat gebeurt er met het water onder de grond?’

  •   279 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek van de gemeente Krimpenerwaard nam donderdag een kijkje bij de buitenles 'Water stroomt onder de wijk' van Watersnip. Groep 3 van de Koningin Emmaschool uit Schoonhoven kreeg les over de waterstroom vanaf het afvoerputje naar de rioolzuivering. Ofwel, wat gebeurt er met het water onder de grond?

De leerlingen bekeken de putten in de straat, deden verschillende proefjes en bouwden zelf een rioolstelsel om het water makkelijk weg te laten lopen. Gemeentemedewerker Teus Meerkerk gaf daarbij tekst en uitleg over een rioolgemaal.

De wethouder nam actief deel aan het programma. Zij liet merken dat ze dit soort activiteiten belangrijk vindt, zodat kinderen zich al op jonge leeftijd bewust worden van een zorgvuldig gebruik van het riool. 

Natuureducatie
Watersnip verzorgt educatieve buitenlessen op het gebied van natuureducatie. Thema's zijn bijvoorbeeld wateronderzoek, wat leeft er in de sloot, landschapsgeschiedenis en klimaatverandering. 

"De kracht van de programma's ligt in het beleven, ervaren en leren", weet Lisette van der Eijk namens Watersnip. "In het buitenschools leren worden allerlei vakken geïntegreerd zoals techniek, rekenen, taal, aardrijkskunde en geschiedenis. Daardoor leren kinderen bewuster naar hun omgeving kijken. Ze gaan verbanden zien en ontdekken. Watersnip heeft geen winstoogmerk." 
 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }