• Joeri Ertner.
• Joeri Ertner. Foto: wijntjesfotografie.nl

Krimpense tennissers koploper

Sportt 701 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Zou het de tennissers van TCK er opnieuw lukken om de nationale titel in de topklasse in de wacht te slepen?

De Krimpenaren staan er in de voorjaarscompetitie voor clubteams goed voor. Na drie wedstrijden hebben ze 17 punten behaald. Dat kwam tot stand door overwinningen op SJEF (6-0), Delftse Tennisbond (5-1) en Hilten (6-0). Daarmee gaat TCK fier aan de leiding. Concurrent Animo Terneuzen heeft eveneens drie overwinningen geboekt, maar verloor meer individuele partijen en komt uit op 14 wedstrijdpunten.

Het succesvolle Krimpense team, dat al twee keer kampioen van Nederland werd, is in vergelijking met vorig seizoen op slechts één plaats gewijzigd. Voor de vertrokken Sven van Touw is de fanatieke Thorsten Sollie aangetrokken. Teamcaptain Bart van den Berg, zijn jongere broer Rob, Luuk van Eeuwen, Wilco Geenen en Joeri Ertner zijn wederom van de partij.

Voor de verandering is TCK dit seizoen ingedeeld in de zuidelijke topklasse. Duels tegen onbekende verenigingen uit Hilvarenbeek, Etten-Leur en Aardenburg prikkelen de fantasie.

"We hebben zelfs tegen een team met louter Belgen gespeeld en afgetekend gewonnen", zegt Joeri Ertner.

Hij is de oudste van het stel en heeft al twee nationale titels achter zijn naam. "We staan er prima voor, maar het is zeker geen gelopen koers. We komen nog vier keer in actie en treffen nog enkele lepe tegenstanders. Zaterdag 11 mei gaan we op bezoek bij onze directe belager Animo Terneuzen. Dan weten we meer over onze kansen."

Als TCK de poule wint, dan wacht het beslissingswedstrijden tegen andere afdelingskampioenen. Op 15 juni zijn de finales.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden