Afbeelding
Foto: aangeleverd

Gebouw Rabobank in Krimpen nauwelijks gebruikt

Algemeen 2.053 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Het overgrote deel van het bankgebouw van Rabobank Krimpenerwaard in Krimpen aan den IJssel wordt niet meer gebruikt. Dat blijkt uit een brief van het college aan de gemeenteraad.  

Al in 2017 meldde Rabobank Krimpenerwaard aan de gemeente - de eigenaar en medegebruiker van het gebouw aan het Raadhuisplein - dat het, vanwege organisatieontwikkelingen, een aanzienlijk deel van haar kantoor wilde afstoten. De gemeente besloot toen de kantoorvleugel op de verdieping uit de huur te nemen en die zelf te gebruiken. 

Digitalisering
Recent is Rabobank Krimpenerwaard gefuseerd met Rabobank Gouwestreek. De samengevoegde organisatie kreeg een hoofdkantoor in Gouda. Door de steeds verdergaande digitalisering van het betalingsverkeer, de centralisatie van de backoffice en de flexibele werkwijze van het personeel is er minder kantoorruimte nodig. Feitelijk heeft de Rabobank in Krimpen aan den IJssel behoefte aan kantoorcapaciteit voor zo'n zes tot acht medewerkers. 

Het college verklaart 'met gemengde gevoelens' kennis te hebben genomen van alle ontwikkelingen. Dit omdat de bank in april 2015 nog een huurcontract aanging voor twaalf jaar. 'Een nog zo kort gezamenlijk opgezet huisvestingsproject, wat voor beide partijen meerwaarde heeft opgeleverd en waarbij de intentie voor lag een langjarige relatie aan te gaan, komt nu wel heel snel en tamelijk plotseling tot een einde.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden