Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Het begin is er: de contouren van de nieuwe speeltuin worden zichtbaar.
• Het begin is er: de contouren van de nieuwe speeltuin worden zichtbaar. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Cabauw gaat voor grootse speeltuin

  •   1305 keer gelezen

CABAUW • Cabauw pakt het graag groot(s) aan. Zo ook de speeltuin, die bij de nieuwgebouwde woningen in het hart van het dorp is gepland.

De nieuwe speelvoorzieningen zijn net als voorheen niet alleen voor de lokale gemeenschap bestemd, maar voor de (wijde) regio.

'Ervaringen met de vorige speeltuin leren dat er vanuit de hele omgeving veelvuldig gebruik van werd gemaakt', stelt stichting Cabauw Samen Sterk, die zich met buurtvereniging Cabauw en een opgerichte werkgroep inzet voor de realisatie van de nieuwe speeltuin. 'Die regiofunctie moet gehandhaafd blijven. Tevens maken we de speeltuin voor alle leeftijden aantrekkelijk, maar ook rolstoelvriendelijk, zodat ook kinderen of ouderen met een handicap er gebruik van kunnen maken. Het moet een echte ontmoetingsplaats worden'.

De speeltuin komt bij de zes nieuwe eengezinswoningen en tien appartementen in het hart van het dorp, op en rond de locatie waar vroeger de basisschool stond. Door de bouw van deze woningen moesten de vorige speeltuin en het voetbalveld wijken.

De nieuwe speelvoorziening wordt bijna 2.000 vierkante meter groot, wordt 'groen' aangekleed en bevat de nieuwste speeltoestellen. Naast de gebruikelijke schommels, wipkippen  en glijbanen komen er klauter- en ravottoestellen. Daarnaast komt er een voetbalkooi. De speeltuin zou nog deze zomer in gebruik moeten worden genomen.

Het hele project kost ruim 192.000 euro. De stichting heeft hiervoor diverse subsidiebronnen aangeboord. Op dit moment is er ruim 100.000 euro aan toezeggingen binnen, waaronder van lokale bedrijven.

De gemeente Lopik werd verzocht een bijdrage van (maximaal) 30.000 euro te verstrekken. Daar had de gemeenteraad dinsdag geen moeite mee. Integendeel. De initiatiefnemers werden unaniem geroemd om hun daadkracht. "Dit is een goed voorbeeld van burgerparticipatie", sprak Hugo Westerlaken namens het CDA. "Zo zien we het graag."  

De stichting wil als de kosten meevallen ook beweegtoestellen voor ouderen plaatsen. De speeltuin komt bij oplevering in eigendom van de gemeente, die het (groot) onderhoud zal plegen. Vrijwilligers van de stichting zullen het klein onderhoud en opruimwerkzaamheden op zich nemen.
 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }