• Ben Tiggelaar voor de zaal met PCPO-medewerkers.
• Ben Tiggelaar voor de zaal met PCPO-medewerkers. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

PCPO-medewerkers laten zich inspireren op studiedag

  •   672 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Ruim 150 PCPO-medewerkers lieten zich woensdag door dr. Ben Tiggelaar inspireren om een eerste stap naar succesvolle verandering te zetten. Dit gebeurde tijdens een centrale studiedag van PCPO Krimpenerwaard, de overkoepelende stichting van de christelijke basisscholen in de kernen Gouderak, Ouderkerk a/d IJssel, Krimpen a/d Lek, Lekkerkerk, Bergambacht en Schoonhoven. 

"De PCPO hecht veel waarde aan nascholing en persoonlijke ontwikkeling", licht staflid Petra Sibie-Bakker toe. "Zo volgen medewerkers individuele master-opleidingen, is er een kweekvijverprogramma dat (jong) talent mogelijkheden biedt zich op nieuwe functies te oriënteren en ontmoeten medewerkers elkaar in zogenaamde professionele leergemeenschappen."

Knikkeracademie
Onder de naam 'de Knikkeracademie' worden op het stafbureau en op de scholen jaarlijks tientallen cursussen en workshops aangeboden. Deze worden verzorgd door deskundigen van buiten de organisatie, maar ook door eigen medewerkers die op hun school actief zijn in een specifiek specialisme. 

Voor de studiedag was ook dit jaar weer een spreker van naam uitgenodigd: dr. Ben Tiggelaar. Tiggelaar studeert al dertig jaar op leiderschap, verandering en menselijk gedrag. Hij is onder meer bekend van zijn boeken (Dromen, durven, doen; De Ladder); zijn seminars (MBA in één dag); en zijn columns (elk weekend in NRC).

Petra Sibie: "Hij verzorgde een aansprekende lezing en maakte daarbij gebruik van diverse interactieve werkvormen om zijn toehoorders ook heel praktisch in te schakelen. Het thema van de lezing luidde: 'Waarom veranderen vaak moeilijk is... En wat wél werkt." 

Vervolgens: "Nieuwe uitdagingen, nieuwe technologie, nieuwe methodes... Veranderingen en innovaties houden ons bezig. Dat geldt binnen de school waar we werken en ook in ons privéleven. Maar iedereen met een beetje werk- en levenservaring weet dat veranderen niet vanzelf gaat. Er zit vaak een gat tussen intentie en gedrag. En dat geldt zeker als de werkdruk ook nog eens hoog is. Wat is er nodig om zelf tot verandering te komen en hoe kunnen we andere mensen helpen bij de stappen die zij willen zetten?"

Het werd volgens Sibie een boeiende studiedag, waarbij de ruim 150 medewerkers zich lieten uitdagen om een eerste stap naar succesvolle verandering te zetten: "En dat is nu precies waarvoor deze studiedagen worden georganiseerd: de voortdurende ontwikkeling van deskundige en gemotiveerde medewerkers voor onze leerlingen."
 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }