Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Geslaagde spareribsavond voor 'Strijders voor Strijders'

  •   442 keer gelezen
• Henry, Benno en Rober.
• Henry, Benno en Rober.

VLIST • Een spontane actie van Rober Smith, eigenaar van De Vlisterstee, heeft 1.800 euro opgebracht voor het goede doel.

"Nadat Benno van Vliet op een avond vertelde dat hij samen met zijn collega Henry Honing ging deelnemen aan Alphe d'HuZes vond ik dat ik een actie moest optuigen voor de mannen", vertelt Rober Smith. "Ik vind het erg knap dat ze dit gaan doen. Henry heeft namelijk een dwarslaesie opgelopen bij een bedrijfsongeval; Benno gaat mee als buddy. Top dus, dat deze mannen ondanks de beperkingen deze uitdaging aangaan!"

Rober stelde voor een spareribsavond in De Vlisterstee te organiseren, waarbij de hele opbrengst van het eten naar de Alphe d'HuZes zou gaan.

Respons
Rober: "Er werd een datum geprikt en een bericht op Facebook geplaatst. De respons was boven verwachting: de avond was in 1,5 week volgeboekt. Ofwel, 120 bezoekers kwamen spareribs eten. Vermeldenswaard is ook dat mijn leveranciers zich spontaan bij de actie aansloten. Zo kreeg ik fikse korting op de spareribs en werd de patat geschonken."

Maar Rober had nog één uitdaging: "Namelijk: hoe krijg ik al die spareribs in één keer op tafel. Via via kreeg ik echter een smoker ter beschikking gesteld."

Niets stond zo een zeer geslaagde avond meer in de weg, waarbij iedereen volop spareribs kon eten.

Hoogtepunt was het bekendmaken van de opbrengst, namelijk 1.800 euro voor het team van Henry en Benno: Strijders voor Strijders.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }