• De waterpolodames van De Lansingh.
• De waterpolodames van De Lansingh.

Waterpolodames De Lansingh gaan voor tweede team

Sport 1.051 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De waterpolodames van De Lansingh zoeken versterking zodat een tweede team kan worden gevormd.

Christel Rijkers kan het eigenlijk amper geloven. Anderhalf jaar geleden was ze een van de initiatiefneemsters om het dameswaterpolo bij de Krimpense zwemvereniging De Lansingh nieuw leven in te blazen. Het lukte ternauwernood om genoeg belangstellenden bij elkaar te krijgen en aan de competitie te beginnen. Eenmaal opgestart werkt het initiatief echter als een magneet. 

"We hebben nu dertien vaste speelsters en een aantal meiden die alleen mee trainen, maar nog niet in wedstrijdverband uitkomen. Het lijkt een luxe-situatie, maar doordat we soms met het maximale aantal van dertien speelsters naar de wedstrijden gaan zit je soms meer op de bank dan dat je in het water ligt. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Vandaar dat we op zoek zijn naar extra aanwas zodat we twee teams kunnen vormen."

Vriendenteam
Christel en haar teamgenoten zoeken enthousiaste dames, die het balspel in het water leuk vinden maar ook van gezelligheid houden. "Waterpolo is een sport waarin je je energie uitstekend kwijt kan", verzekert de Krimpense. "Het is heel intensief, maar ook technisch en tactisch komt er het een en ander bij kijken. Vandaar dat we twee keer in de week trainen. Daarnaast speelt de gezelligheid een grote rol. We zijn ondanks het grote leeftijdsverschil een vriendenteam geworden."

En fanatiek of niet, bij een nederlaag zit het team niet bij de pakken neer. "Nee", lacht Christel, "dat zou ook niet best zijn, want we hebben tot nu toe alleen nog maar verloren. Dat hadden we overigens vooraf ingecalculeerd. Ondanks dat we in de recreantenklasse uitkomen treffen we tegenstanders die soms al jaren samen spelen dan wel speelsters in hun midden hebben die vroeger hoger hebben gespeeld."

Doelen
Desalniettemin houdt De Lansing dames 1 de moed erin. "We stellen ons gewoon iedere keer nieuwe doelen. Minder tegentreffers bijvoorbeeld. Werden we vroeger eens met 13-0 weggeblazen, nu is het verschil soms nog maar één treffer. Het eerste goede resultaat komt dus steeds dichterbij."  De Lansingh speelt haar wedstrijden op de zaterdagmiddag of -avond. De tegenstanders komen veelal uit de regio. 

Nieuwe leden hoeven niet eens vertrouwd te zijn met waterpolo. Christel: "Kunnen zwemmen is eigenlijk voldoende, de rest komt vanzelf."

Belangstellenden moeten vooral eens een kijkje komen nemen tijdens de training op de dinsdagavond van 19.45 tot 20.45 uur en op vrijdag van 19.15 tot 20.00 uur. Het team heeft ook een Facebookpagina
 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 13 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 15 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden