Spirit verslaat Kethel Spaland met tien man

Sportt 501 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • Spirit speelde 50 minuten met tien man, maar was niettemin sterker dan Kethel Spaland: 2-0.

Bij de Ouderkerkers werd Tjerk de Kogel na twee gele kaarten binnen een minuut van het veld gestuurd. De Kogel ging alleen op de keeper af en kwam in volle vaart in het strafschopgebied ten val.

De scheidsrechter beoordeelde het als een 'schwalbe' en gaf geel. "Ik zag dat er geen contact was en dat de speler zich liet vallen", luidde de reactie van de arbiter. Na een verdedigende actie liep de jeugdspeler tegen z'n tweede gele kaart aan en kon hij vertrekken.

Daarvoor had Raoul Haliwela de 'Kanaries' op een 1-0 voorsprong gezet.

In de tweede helft kwam bij Kethel Spaland voormalig Spirit-spits Ruben de Vries in het veld. Ook hij kon voor de Schiedammers geen ommekeer bewerkstelligen. Laurens Visser zorgde namens de geel-witten voor de bevrijdende 2-0. Ingmar Burema maakte na lang blessureleed zijn rentree.