Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Binnenkort in het theater: De Zingende Zalmvissers.
• Binnenkort in het theater: De Zingende Zalmvissers.

Zingende Zalmvissers in het Isala Theater

  •   keer gelezen

AMMERSTOL • Het Ammerstolse koor De Zingende Zalmvissers beleeft een nieuw hoogtepunt. Op zaterdag 2 februari openen de zangers een shantykorenfestival in het Isala Theater te Capelle aan den IJssel.


Voorzitter Jan Koning is er trots op: "We worden al jaren veel gevraagd om in uiteenlopende plaatsen op te treden, maar een theater ontbrak nog op ons programma. We treden graag op in verzorgings- en bejaardentehuizen, op braderieën en op festivals overal in het land, maar dit is vooralsnog de kers op de taart."

Ook Ineke Sleeuwenhoek, dirigente, is er blij mee. Een tikje vertederd heeft ze het over 'mijn Zalmmannen'.

"Het koor is kwalitatief enorm gegroeid en het repertoire wordt regelmatig uitgebreid. De onderlinge sfeer is naast onze optredens ook erg goed tijdens de tweewekelijkse repetities. Behalve serieus oefenen is er ruimte voor gezelligheid."

Wereldreis
De Zingende Zalmvissers tellen bijna dertig leden. De vocalisten krijgen muzikale ondersteuning van drie accordeons, een gitaar en een grote trom. Onlangs werd een nieuwe cd uitgebracht met de titel 'Wereldreis'. Er zijn nog exemplaren beschikbaar à tien euro per stuk. Een telefoontje naar Jan Koning (0182-352382) volstaat.

Tijdens het festival in het Isala Theater komen in totaal zes koren in actie met deelnemers uit Ammerstol, Rotterdam, Zevenhuizen, Zoetermeer en Kwintsheul. Zij verzorgen een programma van 20.00 tot 00.30 uur. Tickets, inclusief twee consumpties en garderobe, kosten 8,50 euro.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier