Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Subsidie Provincie Utrecht voor speeltuin en trapveld Cabauw

  •   keer gelezen

CABAUW • Sichting Cabauw Samen Sterk heeft van de provincie Utrecht een subsidie ontvangen tot een bedrag van 48.156,33 euro voor de gehele herinrichting van de speeltuin en het trapveld in Cabauw.


De herinrichting van beide voorzieningen is noodzakelijk vanwege de bouw van tien appartementen en zes eengezinswoningen in Cabauw. Hierdoor moesten de bestaande speeltuin en het trapveld worden verplaatst. In de nieuwe speeltuin is er ook aandacht voor kinderen met een beperking en ouderen.

Met de toezegging heeft de stichting in één keer 25 procent van de totale geraamde kosten binnen, meldt Dick Nederend namens Cabauw Samen Sterk: "De totale kosten van de herinrichting worden geraamd op 192.625,35 euro. Samen met de overige toezeggingen is er nu een dekking gerealiseerd van 148.875,35 euro."

De stichting heeft nog een aantal aanvragen lopen en heeft volgens Nederend 'goede hoop' het totaalbedrag binnen te kunnen halen, zodat in maart 2019 met de aanleg begonnen kan worden. Bij het plan hadden de kinderen van de Gerardus Majellaschool, Buurtvereniging Cabauw en de werkgroep speeltuin inspraak.

De subsidie werd verkregen in het kader van de 'uitvoeringsverordening subsidie Agenda Vitaal Platteland provincie Utrecht'.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten