Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De grote kruising bij Krimpen aan den IJssel.
• De grote kruising bij Krimpen aan den IJssel. (Foto: Floris Bakker)

Website grote kruising Krimpen de lucht in

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Wie op de hoogte wil blijven over alle ontwikkelingen rond het project 'grote kruising' in Krimpen aan den IJssel kan voortaan een speciale website raadplegen.


Op www.degrotekruising.nl krijgen geïnteresseerden uitleg over wat er precies per fase gaat gebeuren. Wethouder Anthon Timm is blij met de website. "Je kunt precies zien hoe de stand van zaken is en hoe lang bepaalde werkzaamheden duren. Dat is niet alleen interessant voor omwonenden van de grote kruising, maar ook voor bedrijven en inwoners in Krimpen aan den IJssel en omgeving."

Verrast
Timm hecht sterk aan een goede communicatie. Zeker nadat bewoners van de Rotterdamseweg kort geleden aangaven verrast te zijn door alle plannen. "Dat is vervelend, maar gedane zaken nemen geen keer. Dat moet in de toekomst beter." Hij denkt eraan een klein informatiecentrum te realiseren in de buurt van de grote kruising. "Wie vragen heeft of ergens overlast van ondervindt, kan daar terecht. Daarnaast is er een omgevingsmanager."

Het kruispunt is al jaren een groot knelpunt in het oostelijk deel van de regio. Dagelijks staan er lange files. Daarom heeft de Krimpense gemeenteraad het besluit genomen om, naast een noodzakelijke reconstructie, direct opnieuw in te richten. Dit moet de doorstroming verbeteren.

Werkruimte
Voor de eerste fase stelde de gemeenteraad eerder deze maand een krediet van 6,9 miljoen beschikbaar. De werkzaamheden starten in het eerste kwartaal van 2019. Dat wordt er werkruimte gecreëerd aan de noordkant van de C.G. Roosweg en wisselstrook. "Dat doen we door het fiets- en voetpad tussen de Wethouder Hoogendijktunnel en de Weteringsingel te sluiten en een deel van de singel te dempen", legt Timm uit. "Zo ontstaat ruimte en kunnen we in de volgende fase de wisselstrook verleggen."

De hele reconstructie kost zo'n 27 miljoen euro. Dat bedrag kan nog oplopen als de gemeenteraad instemt met de bouw van een fietstunnel ter hoogte van de Buijs Ballotsingel (bij de Johannes Calvijnschool). Timm: "Onderzoek moet uitwijzen of een dergelijke tunnel helpt om de verkeersdoorstroming te verbeteren."

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten