• Dorpsstraat in Gouderak.
• Dorpsstraat in Gouderak. Foto: Floris Bakker

Woningstichting Gouderak niet langer onder verscherpt toezicht

Algemeen 344 keer gelezen

GOUDERAK • De Autoriteit woningcorporaties (Aw) heft het verscherpt toezicht op Woningstichting Gouderak op. Dit omdat doelstellingen uit het herstelplan zijn bereikt.

Woningstichting Gouderak stond sinds maart 2017 onder verscherpt toezicht. De Aw zag tekortkomingen in de wijze van besturen, de kwaliteit van het interne toezicht en risico's vanuit het zorgvastgoed dat de stichting bezit. Ook was sprake van een moeizame relatie met de belangrijke stakeholders, zoals de gemeente en huurders. Woningstichting Gouderak moest daarom van de Aw een herstelplan indienen.

Inmiddels zijn het bestuur het de Raad van Commissarissen compleet vernieuwd en is de relatie met de huurdersbelangenvereniging genormaliseerd. Ook de overige bestuursproblemen zijn opgelost. Daarmee zijn de doelstellingen van het herstelplan bereikt.  

Het opheffen van het verscherpt toezicht betekent niet dat de Aw geen risico's meer ziet bij Woningstichting Gouderak. Zo moet worden gekeken naar een verlaging van de bedrijfslasten en het bezit van de corporatie. Er vindt momenteel een verkenning plaats van samenwerking met de drie andere woningcorporaties in de Krimpenerwaard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden