• De Ouverturelaan.
• De Ouverturelaan. Foto: Floris Bakker

Raad wil bussluis openstellen om Krimpense Ouverturelaan te ontlasten

Algemeen 1.262 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Door de bussluis tussen N210 en Ouverturelaan open te stellen voor autoverkeer zou de verkeersdrukte op die laatste weg aanzienlijk afnemen. Een pilot moet dat uitwijzen. 

De motie van Leefbaar Krimpen, SGP en Stem van Krimpen om de pilot uit te voeren kon donderdagavond rekenen op voldoende steun van de Krimpense gemeenteraad. Het doel is om gedurende een korte periode het sluipverkeer afkomstig van de wisselstrook - dat nu via de Ouverturelaan en Krimpenerbosweg weer de N210 op rijdt - eerder op de provinciale weg te krijgen. Dit kan via de bussluis die nu alleen voor bussen open is. 

Sluiproute 
Omwonenden klagen al jaren over de vele auto's die vooral tijdens de ochtend- en avondspits over de Ouverturelaan rijden. Die zorgen voor overlast en onveilige verkeerssituaties. Automobilisten gebruiken de weg als sluiproute om de drukke N210 te vermijden.

Het college stelde kort geleden voor om een verhoogde rijbaanscheiding aan te brengen, om de snelheid van de auto's naar beneden te krijgen. Bewoners denken niet dat de maatregel de overlast zal tegengaan, net als vier andere voorgestelde maatregelen. Hun oplossing, de Ouverturelaan inrichten als 30-kilometerzone, vindt wethouder Anthon Timm echter te duur. Toch stemde de raad donderdag in met een motie om die oplossing te onderzoeken.  

Verkeersdrukte
Jeffrey van der Elst (Leefbaar Krimpen) is blij dat de motie is aangenomen. Toch zal een nieuwe inrichting van de weg niet voor minder verkeersdrukte zorgen, "en dat is nou net het probleem. Er rijden 's morgens 350 auto's per uur over die weg en 's avonds zelfs ruim 500. Dat aantal zal volgens de experts alleen maar toenemen. Met een extra ontsluitingsweg - de opengestelde bussluis - hebben automobilisten de mogelijkheid om eerder de N210 op te rijden en maken ze geen gebruik meer van de Ouverturelaan."

Dat er tussen de uitgang van de bussluis en rotonde Carpe Diem een aparte rijbaan voor bussen en vrachtverkeer ligt maakt het lastig. Toch hoeft dat in de toekomst geen problemen op te leveren. Van der Elst: "De nog aan te leggen verbindingsweg tussen N210 en Lekdijk wordt aangesloten op deze rotonde. Mocht je daar het één en ander willen veranderen, dan kan je ook de bussluis meenemen in het hele verhaal. Maar dat is aan de provincie die eigenaar is van de N210 en de bussluis."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden