Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Iedereen kan op 20, 21 en 22 december schaatsen in het centrum van Lekkerkerk.
• Iedereen kan op 20, 21 en 22 december schaatsen in het centrum van Lekkerkerk. (Foto: PR)

Schaatsbaantje in centrum Lekkerkerk

  •   763 keer gelezen

LEKKERKERK • Er komt een kunstschaatsbaantje in het dorpscentrum van Lekkerkerk. Schaatsliefhebbers kunnen hier van donderdag 20 tot en met zaterdag 22 december terecht.

Tijdens de kerstmarkt - die op donderdag 20 december van 17.00 tot 21.30 uur wordt gehouden - is de schaatsbaan voor het eerst geopend. Die kan er komen dankzij financiële steun van Rabobank Krimpenerwaard. "Iets waar we uiteraard erg blij mee zijn", zo laat Renata de Groot van Ondernemers Coöperatie Lekkerkerk (OCL) weten. "Ik denk dat met name kinderen in de basisschoolleeftijd wel een paar rondjes willen rijden."

Kunststof platen
De schaatsbaan is 8 bij 18 meter groot en bestaat uit kunststof platen die bijna net zo goed glijden als echt ijs. Doordat er geschaatst wordt op deze platen, zullen de bezoekers geen last hebben van een natte broek bij het vallen. Die hoeven overigens niet hun eigen schaatsen mee te nemen. De Groot: "Je hebt speciale schaatsen nodig die je kosteloos kunt lenen. Ook de toegang tot de baan zelf is gratis."

Vrijwilligers van IJsclub Lekkerkerk zullen tijdens openingstijden van de schaatsbaan toezicht houden. Indien nodig slijpen zijn ook schaatsen. Verder is er een EHBO'er aanwezig. "De veiligheid is dus gewaarborgd", laat De Groot weten. De schaatsbaan is gedurende de drie dagen tijdens openingstijden van de winkels toegankelijk. Ouders en/of verzorgers kunnen in de buurt van de schaatsbaan een kop chocolademelk of glühwein krijgen.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }