Foto: Robert van der Hek
advertorial

Expert Brandbeveiliging: totaalpakket op het gebied van veiligheid

  •   315 keer gelezen

BERGAMBACHT • Expert Brandbeveiliging doet zijn naam alle eer aan. Vanuit Bergambacht wordt een totaalpakket geleverd op het gebied van veiligheid: van brandpreventie, diverse BHV-trainingen tot het leveren, installeren en controleren van blusmiddelen en noodverlichting.

Eigenaar Lejan Versluis kijkt tevreden terug op de eerste tien jaar van zijn bedrijf: "Met mijn ruime ervaring als monteur/vertegenwoordiger bij een brandbeveiliger besloot ik voor mezelf te beginnen. Vanuit een klein kantoor in de nieuwbouw legde ik contact met mijn eerste klanten. Al gauw groeide mijn klantenbestand en besloot ik naar deze grotere locatie aan de Kadijk te verhuizen. Hier hebben we alle ruimte, ook om de verschillende BHV-trainingen te verzorgen." Niet alleen in zijn dagelijks werk, maar ook als vrijwilliger bij brandweerpost Bergambacht heeft Versluis met (brand)veiligheid te maken.

Expert Brandbeveiliging, met inmiddels ook twee medewerkers, David Otterspeer en Arrianne de Pee (voor het regelen van de BHV-trainingen) werkt voor overheidsinstanties, bedrijven, industrie en particulieren. Lejan Versluis: "Centraal staat bewustwording van de gevaren bij een branduitbraak en de snelheid waarmee vuur zich ontwikkelt. Wij maken ter plaatse een risicoanalyse en doen aan de hand daarvan aanbevelingen. Doel van ons bedrijf is: de klant bewust laten worden dat optimaal beveiligen op alle terreinen belangrijk is."

Eigen lijn
Lejan Versluis is trots op de eigen lijn brandblussers, die Expert Brandbeveiliging inmiddels voert: "Op de Nederlandse markt zijn vier verschillende soorten blusstoffen toegestaan: poeder, schuim, CO2 en water. In ieder type hebben we een breed assortiment. Daarnaast leveren we ook op aanvraag andere producten, zoals noodverlichting, EHBO-koffers, blusdekens, vluchtladders, koolmonoxidemelders en portofoons."

Als de blusmiddelen eenmaal zijn geïnstalleerd voert Expert Brandbeveiliging de controles uit, waarbij een klant met een handige app zelf kan zien welke brandapparatuur wanneer vervangen moet worden. Versluis: "Hiermee sta je niet voor verrassingen, zowel financieel als wanneer er echt brand is. Want als het zover is, moeten de beschikbare hulpmiddelen het natuurlijk wel doen. Daar staan wij garant voor."

Wat betreft trainingen is Expert Brandbeveiliging van alle markten thuis: Bedrijfshulpverlening (BHV), VCA, Ploegleider, EHBO (eventueel ook specifiek voor kinderen) en AED-reanimatie. Opleiding en herhaling van BHV is eveneens mogelijk.

"Twee keer per week is hier wel een groep actief", stelt Lejan Versluis tevreden vast.

Expert Brandbeveiliging heeft in het jaar waarin het tien jaar bestaat nog een extra dienst toegevoegd. "We hebben een in impregneren gespecialiseerd bedrijf, waar we voorheen nauw mee samenwerkten, overgenomen. We kunnen alle soorten materialen van een brandwerende beschermlaag voorzien: van vloerbedekking tot de kerstboom. Het is een mooie aanvulling op ons toch al brede pakket", aldus Versluis. Expert Brandbeveiliging is erkend opleider en werkt volgens de NIBHV-richtlijnen.

AED
Tot zijn genoegen ziet Lejan Versluis steeds vaker dat naast bedrijven en instellingen ook mensen gezamenlijk –bijvoorbeeld als buurt- een Automatische Externe Defibrillator (AED) aanschaffen. "Daarvoor kan men uiteraard ook bij Expert Brandbeveiliging terecht", meldt hij. "Wij zorgen niet alleen voor de levering en het geventileerd en verwarmd monteren, maar ook voor een training en advies. Want als je niet weet hoe je het apparaat moet gebruiken, heeft het uiteraard geen nut."

Expert Brandbeveiliging
Kadijk 17 • Bergambacht
T: 0182-355555/06-53542376
E: info@expert-brandbeveiliging.nl
I: www.expert-brandbeveiliging.nl

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }