Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De bewuste foto met daarop jager Coen Wouda die Saskia van Rooy op verschillende social media heeft geplaatst.
• De bewuste foto met daarop jager Coen Wouda die Saskia van Rooy op verschillende social media heeft geplaatst.

'Saskia van Rooy stalkt jagers al drie jaar'

  •   4825 keer gelezen

STOLWIJK • Sinds een week staat een foto van Coen Wouda op Facebook en Twitter. Daarbij wordt de jager van de Wild Beheer Combinatie Stolwijk afgebeeld met een zwart balkje voor zijn ogen. Dorpsgenoot Saskia van Rooy heeft de foto voorzien van laatdunkend commentaar.

"Onwaar en schandalig", zegt Wouda. "Ze doet dit, omdat er aanklachten tegen haar zijn ingediend. Op deze manier probeert ze haar gram te halen. Ze provoceert voortdurend in de hoop dat een jager in de fout gaat. Dan kan Van Rooy tegen iedereen zeggen dat wij niet deugen. Ze haalt het bloed onder je nagels vandaan. Maar we tellen steeds tot tien en proberen intussen de instanties te wijzen op haar obsessieve gedrag. Dit moet echt stoppen. Dat heb ik tegen burgemeester Cazemier en de teamchef van de politie gezegd. Tot op heden maakt dat weinig indruk op Saskia van Rooy, die nota bene als raadslid namens Dierbaar Krimpenerwaard in de gemeenteraad zit en juist een voorbeeldfunctie heeft."

Regels
Volgens Wouda worden hij en zijn collega's al drie jaar gestalkt door Van Rooy. "We jagen volgens de regels van de wet in het gebied rond Stolwijk. Alle wildbeheerders moeten eerst een pittige opleiding volgen, voordat ze tot uitvoering over mogen gaan. Daarna mag je pas het veld in om daadwerkelijk te beheren en schade te bestrijden. Feitelijk beheren we het evenwicht in de natuur. Alle tellingen en afschotgegevens worden verplicht afgestaan aan een provinciale databank. Wil je overpopulatie tegengaan en ziekten onder dieren voorkomen, dan moet je in een bepaalde periode tot afschot overgaan. Als wij op pad gaan, scheurt Van Rooy er in haar auto achteraan met haar filmtoestel. Dan stapt ze uit en begint ze te schreeuwen. Of ze gaat midden op de weg een tijdje staan toeteren. Vraag me niet waarom. Ze wordt steeds agressiever met deze stemmingmakerij."

Wouda meent dat Saskia van Rooy best een andere mening mag hebben over wildbeheer, maar dat ze bij de Tweede Kamer moet zijn om de Natuurwet te veranderen. "Daarnaast voeren wij schadebestrijding uit aan de hand van ontheffingen van de Provincie. Het verstoren van ons werk is feitelijk verstoring van de openbare orde. Daarom heb ik een aanklacht tegen haar ingediend."

Bewijzen
De jager toont beelden van provocaties van Van Rooy op zijn mobiele telefoon. "Ik heb deze bewijzen doorgestuurd naar de bevoegde instanties. Kunnen ze zelf zien hoe deze mevrouw zich steeds laat gaan en bewust de confrontatie zoekt."

De Wild Beheer Combinatie Stolwijk heeft het bestuur van de gemeente Krimpenerwaard en de Provincie van zijn zorgen op de hoogte gebracht. "Er liggen ook diverse aanklachten bij de Officier van Justitie. De overheid heeft moeite met het gedrag van Van Rooy, maar heeft tot op heden niet ingegrepen. Het moet blijkbaar eerst een keer goed fout gaan."

Saskia van Rooy wilde niet op de uitspraken van Coen Wouda reageren.

Pieter van der Laan

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }