Afbeelding
Foto: PR

Tiende editie 'Nacht van het Zilver'

Algemeen 303 keer gelezen

SCHOONHOVEN • 'Heel Schoonhoven Smeedt' is de kers op de taart tijdens de tiende editie van de Nacht van het Zilver, in de avond en nacht van zaterdag 15 december.

In sprookjesachtige setting kan het publiek de jubileumeditie van het intieme evenement bijwonen. En bij een verjaardag hoort taart, bedachten de organisatoren Dick van de Lagemaat en Frans van Mierlo. Dat is de wedstrijd 'Heel Schoonhoven Smeedt' geworden.

Met het vervaardigen van een zilveren taartstuk dingen vakscholieren, (semi-)professionals en cursisten mee naar verschillende prijzen. Dat doen zij achter de werkbanken van in Schoonhoven gevestigde goud- en zilversmeden, die hiervoor hun werkplek een avond afstaan. Het publiek krijgt met deze invulling een uniek kijkje in de ateliers. Inschrijven voor de smeedwedstrijd kan via http://www.nachtvanhetzilver.nl

Meer dan dertig goud- en zilversmeden zetten de deuren van hun atelier, galerie of werkplaats open om tijdens de Nacht van het Zilver het ambacht van de zilverkunst te tonen. Het is voor hen dé avond om in een unieke setting de nieuwste creaties en ontwerpen van sieraden en zilverkunst te presenteren. De oude binnenstad is verlicht met fakkels en vuurkorven. Geïnteresseerden kunnen onder leiding van een gids tijdens een stadswandeling over de geschiedenis van Schoonhoven en haar zilver horen.

Tijdens de Nacht van het Zilver wordt live verslag gedaan van de vorderingen van deelnemers aan de smeedwedstrijd. De rol van André van Duijn uit het populaire tv-programma Heel Holland Bakt wordt vertolkt door ambassadeur van Schoonhoven Zilverstad, René Kappers.

De prijsuitreiking vindt rond middernacht plaats in de Hoge Vierschaar, onder het stadhuis in Schoonhoven.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden