Afbeelding
Foto: wijntjesfotografie.nl

Lydia Rehorst wint Loetcross met overmacht

Sport 1.248 keer gelezen

LEKKERKERK • Lydia Rehorst won zondagmorgen in Lekkerkerk bij de vrouwen de Loetcross. De plaatselijke favoriete had geen moeite met de 5.000 meter lange veldloop op het droge en harde parkoers. Rehorst finishte in een tijd van 22.50 minuten.

Haar plaatsgenote Stefanie Nijman en de Schoonhovense atlete Janet Rietveld flankeerden haar als de nummers twee en drie op het erepodium. "Het ging gemakkelijk vandaag," vertelde Lydia Rehorst na haar gewonnen race. "Over twee weken start ik in de marathon van Spijkenisse, waar ik vorig jaar als tweede finishte. De Loetcross is een uitstekend ijkpunt voor mij hoe ik ervoor sta. Ik ga in Spijkenisse voor een verbetering van mijn tijd van 3.18 uur van vorig jaar."

Bij de mannen zegevierde triatleet Richard de Groot. Hij liep de 7.500 meter in een tijd van 29.03 minuten. In de eerste van de drie af te leggen ronden keek de Stolker de kat uit de boom. Halverwege de cross nam hij afstand van oud-Krimpenaar Cornelis Verboom, die sinds kort in Capelle woont.

"Ik kon mijn tempo aanhouden, terwijl de concurrentie verzwakte," vertelde De Groot, die als triatleet grote wedstrijden won. Verboom (29.30) bleef Lekkerkerker Robert Hofman (28.58) voor. "Ik moest wel snel doorlopen, want ik wil op tijd zijn voor de thuiswedstrijd van Feyenoord, waar ik zo naartoe ga."

De atleten tot 17 jaar liepen gelijktijdig met de vrouwen. Opvallend was de prestatie van de  16-jarige Schoonhovenaar Natnael Meij. De Avantriaan, die als B-junior op de 400 en 800 meter tot de nationale top behoort, klokte de winnende tijd van 19.40 minuten.

Wim Kroone

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Maureen vindt het leuk om te acteren en presenteren en kinderen daarmee iets te leren.
Waarom de Schoonhovense juf Maureen acteert voor Slimclips, en waarom dat slim is Nieuws 16 uur geleden
• Marjan Tromp, voorzitter van PCOB Krimpen en omstreken.
PCOB en ANBO Krimpen e.o samen verder: 'krachtige stem laten horen' Nieuws 21 uur geleden
• Breekbaar en vergankelijk.
Kunstzinnig drieluik in De Hoge Vierschaar Schoonhoven: 'Contrast in Harmonie' Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden