• Ludy van Laar, Frank van Laar en Janneke Meijer met trofee en winnende worst.
• Ludy van Laar, Frank van Laar en Janneke Meijer met trofee en winnende worst. Foto: Jan Timmer

Slagerij Van Laar scoort in ‘Champions League’

Zakelijk 1.378 keer gelezen

BERGAMBACHT • De oorkondes vliegen je om de oren bij ambachtelijke slagerij Fred van Laar. Tijdens de internationale Slagersvakbeurs Slavakto oogstten zes ingezonden producten het predicaat goud en werden er drie getooid met 'goud+ster', het hoogst haalbare.

"Het is elke keer weer eervol om in de prijzen te vallen bij dit soort hoog aangeschreven evenementen", weet Fred van Laar uit ruime ervaring. "Je bevindt je toch maar mooi in de Champions League van ons vakgebied. We zijn geen FC Barcelona of Real Madrid, maar wel een prima team dat door ambitieus en klantgericht werken soms een finale op het hoogste niveau kan halen."

Coproductie
'Van Laar United' kreeg van de strenge vakjury gouden beoordelingen voor de ambachtelijk geproduceerde groot ossenworst, de rookworst, leverworst, bospaddenstoelensoep, huzarensalade en beenham. Goud met ster was er voor de spareribs, het snackproduct 'kip in 't bakkie' en de gekookte worst. Die laatstgenoemde 'Goud met ster' was extra bijzonder omdat de coproductie van Fred van Laar en zijn Meester Worstmaakster Janneke Meijer door de jury als 'beste van de allerbeste' inzendingen werd beoordeeld.

"Daar zijn we erg trots op", zegt Janneke Meijer (25) met pretlichtjes in haar ogen. "Het is een bevestiging van wat we hoopten. We kozen voor de beste natuurlijke ingrediënten en de toepassing van echte varkens- en runderdarm als omhulsel. Het grote voordeel daarvan is dat de smaak van de worst nog beter tot zijn recht komt. Het heeft er alle schijn van dat we de perfecte gekookte worst hebben gemaakt. En het leuke is: deze ligt gewoon in onze winkel. Net zoals alle andere prijswinnende producten en nog veel meer heerlijks."

Fred van Laar heeft grote waardering voor Janneke, één van de vijf Meester Worstmaaksters in Nederland. "Haar kennis en vakkundigheid zijn van hoog niveau", vindt hij. "Om het weer in sporttermen te zeggen: ik noem haar wel eens gekscherend 'Janneke Verstappen' vanwege haar hoge tempo en haar ongeduld. Maar ze is ook 'Janneke Hamilton', omdat ze altijd gaat voor kwaliteit en dat doel ook bereikt. Hoe dan ook: ze maakt deel uit van een team waarmee ik me gelukkig prijs. Deze prijzen winnen we uiteindelijk met z'n allen. En we weten ook voor wie we het doen: voor al die klanten die zelfs soms van heinde en verre naar Bergambacht komen om onze slagerij te bezoeken. Die waardering is onbetaalbaar."

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden