Afbeelding
Foto: wijntjesfotografie.nl

VC Krimpen op karakter langs Libanon'50

Sport 467 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Het eerste damesteam van volleybalvereniging City Bril Krimpen versloeg zaterdagavond het tweede team van het Rotterdamse Libanon'50. In een spannend duel werd het 3-2.

De Krimpense promotieklasser nam een 2-0 voorsprong in sets en leek op weg naar een gemakkelijke zege.

Na een met wat geluk gewonnen eerste set (25-23) lieten de Krimpense dames in het tweede deel zien hoe goed zij kunnen volleyballen. Spelverdeelster Nadieh Dommisse stelde met name aanvalster Melissa Nieuwland-Nijman in staat de punten te scoren. Blokkerend was Serena Lorenzini goed op dreef.

De 25-14 setzege klonk als muziek in de oren van de beheerder, die in sporthal De Boog de hal alvast in orde maakte voor een zaalvoetbalwedstrijd. Hij kon halverwege zijn werkzaamheden aan de koffie, want de thuisclub kwam er plots niet meer aan te pas. Interim-coach Alexander van Dijk, die de afwezige Jan Paul van Gemeren verving, had daar wel een verklaring voor.

"Vorig seizoen is dit jonge team, dat ik toen trainde, via een aanwijsplek gepromoveerd. We wisten dat het een moeilijk jaar zou worden. Libanon is net als wij een van de vijf ploegen die in deze klasse gaan voor handhaving. In de derde set (12-25) zat het even tegen en werden we meteen compleet weggespeeld. In set vier zag ik verbetering, maar verlies (21-25) konden we niet voorkomen. In de laatste set (15-13) ging de strijd weer gelijk op. Op karakter trokken wij aan het langste eind."

Vlaardinger Van Dijk stopte als trainer vanwege gezinsuitbreiding, maar is bereid af en toe de helpende hand te bieden.

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden