• Rienke Fijn probeert het Spaarnestad-blok te omzeilen.
• Rienke Fijn probeert het Spaarnestad-blok te omzeilen. Foto: wijntjesfotografie.nl

Volle buit voor Thor-dames

Sport 552 keer gelezen

BERGAMBACHT • Eetcafé 't Centrum/Thor kende een veelbelovende start in de tweede divisie.

De Bergambachtse volleybalsters behaalden tegen Spaarnestad uit Haarlem een maximale 4-0 overwinning via de setstanden 25-21, 25-18, 25-15 en 27-25.

In het verleden was Spaarnestad een geduchte tegenstander, maar het team heeft een flinke aderlating ondergaan. Thor heeft zich dit seizoen juist versterkt met Nikki van Herk (Huizen), Margo de Wilde (Nesselande) en Lizanne Vianen (Vollingo). Daarmee is de aanvalskracht flink toegenomen.

Dat bleek ook in sportcentrum De Waard, waar Thor steeds de bovenliggende partij was. Het team is nog niet in staat een volledige wedstrijd stabiel te spelen, maar diepe dalen waren er niet te bespeuren.

Spelverdeelster Marit Geneugelijk had een goede kijk op het verloop van de sets en gaf haar persoonlijke visitekaartje af met enkele venijnige floating services. Daarmee verkreeg Thor in de eerste set een 6-1 voorsprong. Spaarnestad vocht echter punt voor punt terug. Uiteindelijk beschikte de Bergambachtse ploeg over de sterkste zenuwen. Met name Nikki van Herk leefde zich uit: 25-21.

De lijn werd in het vervolg doorgezet. Thor moest weliswaar knokken voor de punten, maar gaf zelden terrein prijs.

Trainer/coach Sieme Boom had Kyra Straver aan de buitenkant geposteerd en daar had de lange middenaanvalster het prima naar haar zin. In het midden probeerde Rienke Fijn het vijandelijke blok te verschalken. Dat lukte regelmatig. Na 25-18 en 25-15 was de overwinning binnen en ging het erom het bonuspunt te grijpen. Ook daarin slaagde de ploeg ondanks fel verzet van Spaarnestad: 27-25.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden