Een Skaeve Huse, op deze foto als aanleunwoning geplaatst.
Een Skaeve Huse, op deze foto als aanleunwoning geplaatst. Foto: aangeleverd

B&W zet plaatsing skaeve huse (‘asowoningen’) in Bergambacht door

Algemeen 1.547 keer gelezen

BERGAMBACHT • B&W van de gemeente Krimpenerwaard zet de bouw van twee skaeve huse aan de Veerweg in Bergambacht door. De ingediende bezwaarschriften zijn niet-ontvankelijk verklaard. De plaatsing van de woonunits is eind deze maand, begin oktober voorzien.

Wethouder Leon de Wit: "Ik begrijp goed dat de komst van de twee skaeve huse voor de direct omwonenden in Bergambacht sentimenten met zich meebrengt. Dat blijkt ook uit de ingediende bezwaarschriften. Ik doe echter een beroep op hun  veerkracht, om deze inwoners van de Krimpenerwaard, die nergens anders terecht kunnen, een woonplek te bieden."

De termijn van zes weken is verstreken waarin mensen hun bezwaarschrift konden indienen tegen de vergunningaanvraag voor de plaatsing van de twee skaeve huse (in de volksmond asowoningen) aan de Veerweg.

De Wit: "De binnengekomen bezwaarschriften zijn behandeld door de bezwaarschriftencommissie en op advies van deze commissie door het college van B&W niet-ontvankelijk verklaard. Belanghebbenden moeten volgens de jurisprudentie hun perceel direct grenzend aan de woningen hebben of er zicht op hebben. Dat is hier niet het geval."

Dit betekent dat het college van burgemeester en wethouders overgaat tot de plaatsing van de twee woonunits. "De werkzaamheden starten eind september, begin oktober, waarna de bewoners eind oktober de woning kunnen betrekken", aldus De Wit.

Tegen de skaeve huse is veel weerstand vanuit de omliggende wijk. De bewoners zeggen de keuze van de locatie niet te begrijpen. Een petitie met 529 handtekeningen tegen de komst van de skaeve huse werd onlangs aan burgemeester Roel Cazemier overhandigd.

De wethouder zegt echter ook betrokkenheid bij omwonenden te zien: "Dat leid ik af aan de aanmeldingen voor de beheercommissie van de twee skaeve huse. Hier wordt straks bekeken of de bewoners van de woningen zich aan de afspraken houden en bij deze commissie kunnen omwonenden terecht met vragen en/of eventuele klachten."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden