• Zaterdagmiddag vlogen verschillende kinderen 'over' naar een nieuwe groep. Altijd een hoogtepunt in een scoutingseizoen.
• Zaterdagmiddag vlogen verschillende kinderen 'over' naar een nieuwe groep. Altijd een hoogtepunt in een scoutingseizoen. Foto: wijntjesfotografie.nl

Scouting Christiaan de Wet zoekt extra kader

Algemeen 1.204 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Scouting Christiaan de Wet heeft over haar ledental niet te klagen. Toch is de Ouderkerkse club niet geheel zorgenvrij.

Met zo'n 170 jeugdleden en dertig leidinggevenden mag je Scouting Christiaan de Wet gerust een grote en bloeiende vereniging noemen. "Klopt", zegt voorzitter Bert Burger. "Dat zijn we ook! Bij sommige groepen hebben we zelfs een bescheiden wachtlijst. Dat is best bijzonder en het zegt alles over hoe leuk scouting in Ouderkerk aan den IJssel is."

De grootte van Christiaan de Wet heeft ook te maken met het feit dat men de enige landscoutingvereniging is in de Krimpenerwaard. "De drie andere scoutingclubs in de regio behoren tot de categorie 'zeeverkenners'", weet Nathan Burger, leidinggevende aan 'De Padvindsters', een groep meiden in de leeftijd van 11 tot en met 15 jaar én zoon van de voorzitter.

Krap
Bert Burger zélf werd eind jaren vijftig lid van Scouting Christiaan de Wet. "Ik begon als 'welp'", gaat hij terug in de tijd. "Na mijn zestiende ging ik wat anders doen. Ik kwam weer met de scouting in aanraking nadat mijn drie kinderen zich er bij aangesloten hadden. Momenteel ben ik tijdelijk voorzitter en penningmeester tegelijk. En daarmee heb je meteen één van de problemen van onze vereniging te pakken. Op het vlak van bestuur en leiding zitten we krap in ons jasje. We zouden er graag mensen bij hebben om een aantal taken in te vullen."

Tijdsinvestering
"Ook in de leiding kunnen we helpende handen goed gebruiken", zegt Nathan Burger. "Bij de 'bevers'- de kinderen van 5 tot en met 7 jaar- kregen we het dit jaar maar nét rond. Het zou geweldig zijn als er versterking komt. Om leiding te kunnen geven heb je een tijdsinvestering nodig van zo'n vijf uur in de week. Scoutingervaring is niet absoluut nodig. Die brengen we je gaandeweg wel bij."

Wat je er voor terug krijgt als je een leidinggevende taak hebt? "Enorm veel plezier, voldoening en waardering. We vormen een fijne vereniging met veel enthousiaste kinderen. Mooi is ook dat je ze ziet groeien in figuurlijke zin. Er komen soms kinderen binnen die in eerste instantie best timide zijn en na verloop van tijd veel zelfvertrouwen ontwikkelen. Een prachtig proces om te begeleiden."

Belangstelling om je als lid of begeleider aan te sluiten bij Scouting Christiaan de Wet? De deuren van clubhuis De Shelter aan de Sportlaan in Ouderkerk aan den IJssel zijn elke vrijdagavond en zaterdag geopend.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden bellen met: 06-54752935.

www.scoutingouderkerk.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden