• William en Ed de Block met in het midden bedrijfsleider Coen van der Maas.
• William en Ed de Block met in het midden bedrijfsleider Coen van der Maas. Foto: wijntjesfotografie.nl

Gebr. De Block opent nieuwe viswinkel

Algemeen 2.201 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De Krimpense visspeciaalzaak Gebr. De Block op winkelcentrum Crimpenhof is weer open. Voor de fonkelnieuwe winkel stond donderdagochtend al direct een flinke rij klanten.

Speciaal voor de opening was er een demokok uitgenodigd. Die maakte in een handomdraai allerlei visgerechtjes die klanten in de winkel mochten proeven. Het was in de laatste dagen voor de opening hard werken om alles op tijd af te krijgen. Eigenaar Ed de Block is blij dat het allemaal achter de rug is. En trots op het eindresultaat. "We hebben een prachtige winkel, echt een walhalla voor visliefhebbers. Wie op zoek is naar vis of visproducten van de hoogste kwaliteit moet hier in Krimpen zijn."

Nieuwe plek
De visspeciaalzaak is gevestigd op een nieuwe plek, direct bij de ingang van het overdekte winkelcentrum. Daar zat voorheen de broodafdeling van Albert Heijn, de supermarkt die Ed samen met zijn broer William runt. Nadat deze ruimte was leeggehaald en gestript kon de aannemer beginnen met de opbouw van de viswinkel. Al vrij snel stuitte hij op een fiks probleem: een stalen balk die niet weg kon. "Daar moesten we dus bij de opbouw rekening mee houden."

Omdat de Albert Heijn iets hoger ligt dan het winkelcentrum moest ook de vloer boven de werkruimte van de viswinkel wat omhoog. Achteraf gezien vindt De Block dat helemaal niet erg. "Door het hoogteverschil zijn de producten in de vitrines beter zichtbaar. Er is ook veel meer contact met de klanten. Die zien nu hoe onze medewerkers bezig zijn met het schoonmaken en fileren van de vis of het bereiden van kant- en-klaar maaltijden."

De visspeciaalzaak heeft liefst drie ingangen. Binnen vallen vooral de zwart-witte metrotegeltjes aan de muur op. Die geven de zaak een frisse uitstraling. Boven de vis in de vitrines hangt een laagje mist die ervoor zorgt dat alle producten langer vers blijven. Wie zijn net gekochte harinkje of portie kibbeling meteen wil opeten kan dat binnen doen aan een van de statafels of buiten op het terrasje.

Gemaksproducten
De zaak is bijzonder efficiënt ingedeeld en voorzien van de modernste apparatuur zoals gekoelde snijplanken, elektrische bakplaten en een steamer die kan bakken, braden, stomen en stoven. "Dat vergroot onze mogelijkheden", zegt bedrijfsleider Coen van der Maas. "De vraag naar gemaksproducten stijgt en daar spelen wij op in door complete kant-en-klaarmaaltijden aan te bieden."

Nederlanders eten steeds meer vis. Dat heeft volgens Coen te maken met de toenemende aandacht voor gezond voedsel. "Consumenten willen goed eten en het eten van vis hoort bij een gezond voedingspatroon. Vandaar dat vis zo populair is. Je kunt je scholletje bij de supermarkt halen, maar voor verse vis stapt de consument toch eerder een visspeciaalzaak binnen." Ook groeit de vraag naar luxeproducten. Daarom is het assortiment van Gebr. De Block uitgebreid met Canadese kreeft en kaviaar.

Ed de Block heeft er alle vertrouwen in dat de visspeciaalzaak een succes gaat worden. "Het is een ervaren team met medewerkers die stuk voor stuk gemotiveerd zijn om er iets moois van te maken. Heel belangrijk, want je medewerkers maken de zaak."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden