Afbeelding
Foto: IJsclub Vooruitgang

Jubileumijsbaan IJsclub Vooruitgang uitgesteld van oktober naar februari (2019)

Algemeen 872 keer gelezen

AMMERSTOL • De jubileumcommissie van IJsclub Vooruitgang heeft besloten de tijdelijke ijsbaan ter viering van het 125-jarig jubileum uit te stellen. Het evenement wordt verplaatst van oktober 2018 naar februari 2019.

Voorzitter van de jubileumcommissie, Bert Timmerman, legt uit: "Toen we eind januari met dit project -de 400 van Ammerstol- begonnen, wisten we dat het een enorme klus zou worden. De tijd is onze grote vijand gebleken. De betrokkenheid in de regio is enorm en we krijgen veel support, maar het benaderen en maken van afspraken met bedrijven is erg tijdrovend. Daarbij komt dat in de zomervakantie de boel zo goed als stil lag en er veel tijd is verloren. "

Ook kreeg de organisatie te kampen met enkele tegenvallers in de logistieke organisatie. "Het vergunningstraject kon pas worden ingezet op het moment dat er geschikte parkeergelegenheid zou zijn," vervolgt Timmerman. "Die faciliteit is er inmiddels, maar het is nu te kort dag om de verdere logistieke organisatie op tijd te realiseren."

Net als de commissie vond ook Remko van der Hammen van organisatieburo Grand Canyon het een moeilijke beslissing. "We hebben met z'n allen hard geknokt om oktober te halen, dus valt een dergelijke beslissing dan zwaar. Ik vind het echter een wijs besluit. Het mag niet zo zijn dat een ijsclub die zijn nek uitsteekt, hier na afloop gevolgen van zou kunnen ondervinden."

Herman Gruijters van Ice World vult aan. "Een bijkomend voordeel van de verplaatsing is dat de weersomstandigheden in februari vaak beter zijn. Dit scheelt in de energiekosten en statistisch gezien is er veel minder regenval."

De ambitie van de club is onveranderd. "Wij willen nog steeds een jubileumevenement voor al onze leden organiseren en daarnaast voor alle schaatsfans in de wijde omgeving van Ammerstol. Wie A zegt, moet ook B zeggen", aldus erelid Jan den Ouden. 

Eerste prioriteit voor de organisatie is nu het informeren van alle betrokken partijen. "We zijn zover gekomen dankzij de support van bedrijven, instanties en niet te vergeten onze leden en andere schaatsfans die hun abonnementen al hebben besteld, "aldus Bert Timmerman. "Zij moeten weten wat zij van ons kunnen verwachten en hoe we nu verder zullen gaan. Natuurlijk hopen we alle huidige partners aan boord te houden en willen we meteen van de gelegenheid gebruik maken om een oproep te doen aan mogelijk nieuwe partners. Vergis je niet, het blijft een uniek project waarbij Ammerstol de derde plaats ooit in Nederland wordt die een 400-meter ijsbaan gaat realiseren."

De 400 van Ammerstol is nu gepland van woensdag 13 februari tot en met zondag 10 maart.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden