Afbeelding

Achtste Kolonistentoernooi Krimpenerwaard

Algemeen 639 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Liefhebbers van het populaire bordspel Kolonisten van Catan komen zaterdag 13 oktober weer bij elkaar voor het jaarlijkse Kolonistentoernooi Krimpenerwaard.

Het is alweer de achtste editie van dit toernooi, dat wordt georganiseerd door Wouter van Toor uit Vlist.

Enkele jaren geleden meldde hij zich met twee broers en schoonzus bij een Kolonistentoernooi in België. "We zijn allemaal liefhebbers van het spel en hadden van het evenement gehoord. Het leek ons leuk om het een keer mee te maken." Sportief gezien was het geen succes, bekent de geboren Lopiker. "We werden één na laatste, maar de sfeer vergoedde veel. Reden om het jaar erop weer te gaan."

Omdat in Nederland geen vergelijkbaar evenement te vinden was, besloot Wouter zelf een toernooi te organiseren. "In 2011 hebben we het eerste Krimpenerwaardtoernooi gehouden. Deelnemers waren familie en vrienden en iedereen was enthousiast." Sindsdien staat het toernooi ieder jaar rond de voorjaarsvakantie op het programma. "Er is een vaste kern deelnemers, met daarnaast ook steeds nieuwe gezichten."

Het laagdrempelige evenement wordt volgens de organisator gekenmerkt door ontmoeting en gezelligheid. "Er worden drie ronden afgewerkt: het basisspel en de twee uitbreidingsversies Zeevaarders en Steden en Ridders. Het toernooi wordt in teamverband gespeeld, dus aanmelden met vier mensen tegelijk is handig. Individueel, samen of met z'n drieën kan echter ook, in dat geval worden er teams gevormd."

De kosten om deel te nemen zijn 12 euro, inclusief drie consumptiebonnen en het avondeten. Er zijn prijzen voor de drie beste deelnemers, zowel per team als individueel. Aanmelden kan tot en met zaterdag 6 oktober, het toernooi vindt op 13 oktober van 14.00 tot 20.00 uur plaats aan de Hoofdstraat 69a in Bergambacht.

Voor meer informatie en inschrijven: http://www.kolonisten-toernooi.nl

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
NOM-wijk Krimpen a/d IJssel: toekomstgericht wonen in groene buurt Nieuws 6 mei, 13:57
• Het team van Autobedrijf Broere in de werkplaats.
Peugeot terug in Krimpen aan den IJssel Zakelijk 6 mei, 13:42
Arie en Alie den Otter: trots op Arie's lintje.
Arie den Otter koninklijk onderscheiden voor vrijwillige inzet: 'Ik vind het leuk om mensen blij te zien' Nieuws 6 mei, 11:17

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden