• Volop reden om te juichen bij Dames 1. Foto: Gerard Smeding

Eerste SuperSunday MHC Krimpen een succes

Sport 516 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • MHC Krimpen begon het hockeyseizoen 2018-2019 meteen met een SuperSunday: de dag waarop alle seniorenteams thuis spelen en er dus volop actie is op de velden aan de Driekamp in Krimpen aan den IJssel.

Heren 1 was direct succesvol onder het toeziend oog van de nieuwe trainer/coach Rob van 't Zet. Bij vlagen werd er goed gehockeyd en in de eerste helft resulteerde dit dan ook in een verdiende voorsprong van 2-0 tegen Scoop uit Delft. In de tweede helft werd de score verder uitgebouwd naar 4-0.

"Het was nog erg wennen vandaag en je zag dat het ritme nog een beetje ontbrak. Dan is het natuurlijk wel lekker als je het seizoen begint met zo'n overwinning", aldus aanvoerder Jeroen Vermeulen.

Van 't Zet en z'n team spelen volgende week in Kaatsheuvel de volgende wedstrijd.

Het verjongde Dames 1, met eveneens hun nieuwe trainer/coach Luuk Bouwmans, begon enthousiast aan de wedstrijd tegen Leonidas. Binnen een minuut was er al een doelpunt en na afloop hadden de dames vijf keer gescoord, zonder een tegendoelpunt.

Laatste vrouw Decarie van Druenen na afloop: "Het was onze eerste wedstrijd samen, erg fijn om dan ook meteen te winnen".

Overige wedstrijden
De veteranen wonnen hun wedstrijd afgetekend met 9-2; heren 2 had z'n handen vol aan Derby (0-2 verlies).

Op 23 september is de volgende SuperSunday. Dames 1 speelt om 11.00 uur; heren 1 om 14.30 uur. Tussendoor komt Heren 2 in actie en om 16.00 sluiten de veteranen de dag af.