• Het plaatsen van de innovatieve gevel.
• Het plaatsen van de innovatieve gevel.

De Vries en Verburg plaatst innovatieve gevel

Algemeen 950 keer gelezen

STOLWIJK • Bij het kantoor van De Vries en Verburg is afgelopen week een innovatieve voorzetgevel geplaatst. De gevel weert niet alleen de straling van de zon, maar wekt ook energie op.
 
De Vries en Verburg Bouw voert een grootschalige verbouwing van haar kantoorpand uit. Het kantoor wordt uitgebreid met een presentatieruimte, maar ook de installatie wordt verduurzaamd. Zo werden eerder de daken voorzien van zonnepanelen.
 
Eén van de transparante gevels van de kantoorruimtes zou worden voorzien van zonwering, om te voorkomen dat de ruimte achter de gevel teveel zou opwarmen. Omdat de zon ook een belangrijke energiebron is, is gezocht naar een combinatie van beide. Het resultaat is een gevel met schuivende zonnepanelen. Wanneer de zon schijnt, schuift de gevel dicht en wekken de zonnepanelen energie op. Als de zon niet schijnt, schuift de gevel open en komt het daglicht binnen. Doordat gekozen is voor transparante panelen, komt er ook daglicht binnen, wanneer de gevel gesloten is.
 
De Vries en Verburg wil zich vanuit het oogpunt van rentmeesterschap en een brede maatschappelijke verantwoordelijkheid bewust zijn van het belang van een duurzame bedrijfsvoering. Dit is onder meer zichtbaar in de certificering volgens de MVO- en CO2-prestatieladder.
 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden