Afbeelding
Foto: Jan Timmer

Wolcafé opent 'droompand'

Zakelijk 2.633 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Wolcafé, de winkel voor haken, breien, wol, garens, workshops en meer, gaat verhuizen naar een nieuw pand in Schoonhoven.

De zelfs landelijk bekende zaak neemt op zaterdag 1 september haar intrek in een nieuw pand aan de Wal 36 in Schoonhoven. "Hier krijgen we letterlijk en figuurlijk de ruimte", stelt eigenaar Leonie 's Gravemade-Schellingerhout tevreden vast. "Heerlijk!!"

Wolcafé neemt daarmee afscheid van de huidige vestiging aan de Varkensmarkt 6, een locatie die eigenlijk al jaren te klein was. "Klopt", beaamt Leonie 's Gravemade. "Ik was écht toe aan een grotere ruimte. Het bleek echter lastig om een pand te vinden dat niet alleen meer vierkante meters bood, maar ook qua ambiance en uitstraling aansloot bij waar Wolcafé voor staat. Mijn zoektocht duurde een jaar of drie. Toen de oude fietsenwinkel van Wim den Haak aan de Wal 36 beschikbaar kwam had ik meteen het 'wow-gevoel' dat ik bij eerdere panden miste. De sfeer. De ruimte. Het overzicht. Alles was top! En nu is het bijna zover: we gaan op 1 september open!"

Dat doet Wolcafé met een feestelijk open huis van 10.00 tot 17.00 uur waarbij klanten en andere bezoekers worden getrakteerd op een hapje en een drankje, kunnen aansluiten bij workshops, diverse leuke aanbiedingen krijgen voorgeschoteld, speciale haakpakketten kunnen aanschaffen en bekende mensen uit de wereld van het haken kunnen ontmoeten.

"Loes van Freubelweb is aanwezig", zegt Leonie 's Gravemade, die zelf verschillende boeken over haken en breien schreef. "Ook Annemarie van de zeer populaire Annemarie's Haakblog komt 1 september buurten in de winkel."

Verslingerd
Dat Leonie 's Gravemade ooit een winkel in haken en breien zou gaan beginnen stond min of meer in de sterren geschreven.

"Als kind was ik er al totaal aan verslingerd", glimlacht ze. "Dat kwam door mijn oma. Zij was er veel mee bezig en inspireerde mij om het ook te gaan doen. Die passie is altijd blijven hangen, hoewel ik eenmaal volwassen vanwege mijn werk als inkoper minder tijd had om mijn hobby te beoefenen. Dat veranderde in een periode waarin ik mijn dagelijks werk steeds wat minder leuk begon te vinden Ik startte met Wolcafé en besloot uiteindelijk mijn vaste baan op te geven en me volledig te storten op mijn eigen winkel en website. Het mooie is dat breien en haken in de tussentijd evolueerden van 'oubollig' naar 'hip'. Veel mensen beleven er enorm veel plezier aan om zelf hun kleding te maken en er een persoonlijk tintje aan te geven. Leren haken en breien is bijvoorbeeld via een workshop bij Wolcafé makkelijk te leren in een paar avonden en geeft veel rust. Ideaal in deze tijd waarin veel mensen zich soms geleefd voelen. Belangstelling? In Wolcafé staan de deuren wijd open vanaf 1 september. Voel je van harte welkom!"

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden