Afbeelding
Foto: Floris Bakker

Cabauw maakt zich op voor 'Werelds Cabauw'

Algemeen 1.486 keer gelezen

CABAUW • Cabauw komt 'in the mood' voor een groot evenement zaterdag 7 juli: Werelds Cabauw. Bezoekers kunnen deze dag voor één keer wandelend naar hun vakantiebestemming.

"Het hele dorp is in rep en roer om alles voor zaterdag af te hebben. Er is een Cabauwse 'polderbaan' gemaakt op de Nicolaas van Catsweg en de letters 'Cabauw Airport' staan langs de N210 om duidelijk te maken dat hier een luchthaven geopend zal worden", vertelt Coraline Mulders namens de organisatie, Kubus Cabauw. "Maar dat is slechts het begin. Het moet een hele belevenis worden, inclusief paspoortcontrole en taxfreeshops."

Tijdens het Werelds Cabauw-festival kunnen bezoekers vanaf Cabauw Airport 'vliegen' naar in totaal zeventien landen, gerealiseerd door vriendengroepen, buurtgenootschappen en verenigingen. Coraline: "Zo kun je onder andere backpacken Down Under, deelnemen aan Schotse Highland games, je wanen in het Wilde Westen of tot rust komen op een van de eilanden."

Cabauw Airport wordt komende zaterdag om 15.00 uur officieel geopend op het evenemententerrein aan de Cabauwsekade 41. "Iedereen is welkom", nodigt Coraline alle belangstellenden uit. "De entree is 5 euro, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Het festival is tot 22.00 uur open, daarna is er een eindfeest in de vertrekhal."

Werelds Cabauw wordt georganiseerd door Kubus, de activiteitencommissie uit Cabauw, opgericht met als doel voor Cabauw en omstreken invulling te geven aan het organiseren van activiteiten op het gebied van vorming, sport, ontspanning en cultuur. Zo organiseerde Kubus onder andere in 2013 de Cabauwse Parade en eerder de Museumnacht in 2009, Cabauw 750 jaar in 2003 en de Cabauwse Filmdagen in 1996.

Coraline: "Nu vonden we het tijd voor een nieuw groot evenement. Dit keer dus in de vorm van een Werelds Cabauw festival."

(bron: http://www.kubuscabauw.nl)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Power Surge publiekstrekker kermis Krimpen aan den IJssel Nieuws 20 uur geleden
• Daan Beumer in actie. Of hij ook na de zomer in het DCV-shirt te zien is, is de vraag.
DCV'er Daan Beumer hoopt 'met enorme glimlach' naar Valencia te vertrekken Sport 22 uur geleden
• 'Actiever grondbeleid om te komen tot nieuwbouw'.
Woningcorporaties voelen zich gepasseerd bij opstellen Nota Grondbeleid gemeente Krimpenerwaard Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden