Afbeelding

Herkansing voor Lopik na verlies in Bussum

Sport 355 keer gelezen

LOPIK • Lopik verloor zaterdag in Bussum in de finale van de nacompetitie kansloos met 3-0 van BFC, dat promoveert naar de tweede klasse. De Lopikers kunnen in een herkansingswedstrijd alsnog promotie afdwingen als aankomende zaterdag gewonnen wordt van HBOK.

BFC was duidelijk een maatje te groot voor Lopik, dat er in de beginfase niet aan te pas kwam. Op het moment dat de Lopikers meer de aanval zochten, sloeg de thuisclub vlak voor rust doeltreffend toe.

"Dat was een fikse tegenvaller," blikte Lopik-trainer Bertus van Schaik na afloop terug. "Het leek wel of we met de handrem erop speelden. Wat er vorige week allemaal gebeurd is -de vechtpartij na de met 1-0 gewonnen nacompetitiewedstrijd tegen Hilversum, red.-  heeft toch zijn impact. Ik had het idee, dat veel spelers zich van hun beste kant wilden laten zien. Toen de 2-0 viel, heb ik met het oog op de wedstrijd van aankomende zaterdag mijn spits Ardy de With naar de kant gehaald, want hij staat qua gele kaarten op scherp. Het laatste kwartier speelden we een verloren wedstrijd. Gelukkig bleef de schade beperkt tot een goal."

De zaterdagtweedeklasser HBOK (Het begon op klompen) is onbekend bij Bertus van Schaik. "De club komt uit Amsterdam en hopelijk uit het centrum. Dan kunnen we bij een zege meteen feestvierend de stad in."

Van Schaik werd na zijn opmerking meteen met beide voeten op de grond gezet. HBOK komt uit Zunderdorp, een kleine deelgemeente boven Amsterdam met minder dan 1000 inwoners. Melkveehouderij is de belangrijkste activiteit….

Lopik zit overigens met de gevolgen van de uit de hand gelopen wedstrijd tegen Hilversum flink in zijn maag. De KNVB legde de dorpsclub een voorwaardelijke straf op met een proeftijd van een jaar. Bij een nieuw incident krijgen de Lopikers zware sancties opgelegd.

De bestuursleden hebben in een open brief aan de leden gemeld dat zij het voorval betreuren en nadrukkelijk afkeuren, Het twee jaar geleden ingezette project Sportiviteit & Respect heeft in ieder geval een flinke deuk opgelopen.

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Ria Boere tekent prestatieafspraken met vertegenwoordigers van woningcorporaties en huurdersverenigingen.
Prestatieafspraken: 'Meer en betere sociale huurwoningen' Nieuws 2 uur geleden
• De onthulling van het herdenkingsbord.
Burgemeester onthult herdenkingsbord oorlogsslachtoffers Schoonhoven Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
(Tijdelijke) opvang 20 statushouders in Hotel De Witte Brug Lekkerkerk Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden