• Lopik won de wedstrijd tegen Hilversum met 1-0. Na afloop van het duel ontstonden er ongeregeldheden.
• Lopik won de wedstrijd tegen Hilversum met 1-0. Na afloop van het duel ontstonden er ongeregeldheden. Foto: wijntjesfotografie.nl

Ardy de With schiet Lopik in heetgebakerd duel naar finale nacompetitie

Sport 1.173 keer gelezen

LOPIK • Lopik versloeg zaterdag het sterker geachte Hilversum in een hectische wedstrijd met 1-0. Na rust schoot Ardy de With raak. Beide ploegen beëindigden het enerverende duel met negen man.

Een deel van de Hilversumse aanhang kon de nederlaag niet verkroppen. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Barrales stormde een groep heetgebakerde Hilversumse fans het veld op en hadden het voorzien op Lopikenaar Davy Boon, die eerde rood zag en snel de keuken invluchtte. "De kleedkamer zat nog op slot," vertelde hij nadat de gemoederen bedaard waren. "Na mijn rode kaart nam ik plaats achter de dug-out. Toen ik na afloop het veld opliep, kreeg ik iemand in een grijs T-shirt achter mij aan. Normaal ga ik na het laatste fluitsignaal naar mijn moeder toe, maar nu leek me dat geen goed idee."

Overlopen
Een ervaren Hilversum - de jongste speler van de gasten had dezelfde leeftijd (28) als de oudste Lopikenaar op het veld - 'speelde' voor rust met de thuisclub en had de pech dat de lat de openingstreffer van Tonnie Cussel (35), die ooit in het Indonesische nationale elftal speelde, voorkwam. De opbouw van de gasten was prima verzorgd en de meeste persoonlijke duels werden gewonnen. Lopik, dat op het middenveld werd overlopen, had geluk dat zijn doelman Twan Schimmel net als de defensie voor hem goed op dreef was. "Onze opzet was om meteen druk te zetten, maar daar kwam niets van terecht", biechtte Lopik-trainer Bertus van Schaik na afloop op. "Ik was blij dat we de rust ongeschonden haalden. Wij kregen welgeteld maar twee goede kansen."

In de tweede helft wisselde Van Schaik de moegestreden Jako den Uijl voor de 17-jarige Jordy Keja, die een lastig te bespelen opponent bleek voor de Hilversumse verdedigers. Zij hadden moeite met de snelle junior. Lopik kwam nu meer aan voetballen toe. Nadat sluitpost Schimmel een inzet van Jerraynell van der Pol op fabelachtige wijze onschadelijk maakte, ging zijn collega Giordano van der Pol aan de andere kant in de fout. Een schot van Keja kreeg hij niet onder controle, waarna Ardy de With zijn 25ste seizoenstreffer tegen de touwen schoot.

Grimmiger
De strijd werd grimmiger en de Amsterdamse arbiter had een serie gele kaarten nodig om de wedstrijd in de hand te houden. Van de thuisclub kregen Jonathan Werrie en Davy Boon beiden twee keer geel na lichte overtredingen en konden voortijdig gaan douchen. Ook twee Hilversummers haalden het einde niet. Oud-prof Dave Huijmans (32), die uitkwam voor Cambuur en FC Dordrecht, schoot de bal uit een van zijn gevaarlijke vrije trappen nog tegen de kruising. Hij was een van de Hilversummers, die zich sportief gedroeg en de nederlaag als een kerel incasseerde."

Na afloop kwam het tot een kort handgemeen, waarbij de vrouwelijke fans van de tegenpartij de uit-hun-dak-gaande-mannen tot de orde riepen. De sfeer bleef echter dreigend. De opgetrommelde politie hoefde niet in te grijpen en begeleidde de Hilversumse spelersbus tot buiten de gemeentelijke grenzen.

Lopik speelt zaterdag in de finale in Bussum tegen BFC. Bij winst is Lopik tweedeklasser. Bij verlies krijgen de Lopikenaren nog een herkansing in verband met het terugtrekken van Jong Twente, waardoor in alle klassen vanaf de tweede divisie een extra ploeg promoveert.

Wim Kroone

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden