• Er werden stevige duels uitgevochten tijdens Lekkerkerk en Gouda.
• Er werden stevige duels uitgevochten tijdens Lekkerkerk en Gouda. Foto: wijntjesfotografie.nl

Lekkerkerk neemt de eerste horde

Sportt 880 keer gelezen

LEKKERKERK • Door een 3-0 overwinning op Gouda plaatste Lekkerkerk zich voor de tweede ronde van de nacompetitie. Daarin speelt Lekkerkerk op 9 juni eigen veld tegen de winnaar van CKC-VFC.

Lekkerkerk maakte het zichzelf onnodig lastig tegen Gouda. De formatie van interim-trainer Hans den Besten had in het eerste kwartier zeker driemaal moeten scoren, maar evenzovele malen verzuimde de thuisclub afstand te nemen. Dat had fataal kunnen aflopen. De thuisclub trok meteen de gashendel open.

Gouda wist niet wat het overkwam. Het was een mirakel dat de bezoekers de nul konden houden. De 18-jarige Goudse doelman Mees van den Berg ging weliswaar een keer in de fout bij een afstandsschot van Brian Martens, maar hij herstelde zich fenomenaal door drie zekere treffers te voorkomen. Zelfs een schot van Lekkerkerk-aanvoerder Pim Molenaar op luttele meters afstand werd door de Goudse goalie spectaculair uit het doel geranseld.

In de 22ste minuut werd het niettemin 1-0 door Lekkerkerk-spits Kevin Liefhebber, die de bal na een pass van Martens perfect aannam en de Gouda-doelman simpel omspeelde. Daarna viel de thuisclub ver terug en was Gouda dicht bij de gelijkmaker. "We hadden ruimer afstand moeten nemen", stelde trainer Den Besten. "Als je 3-0 maakt, is de wedstrijd gespeeld. Nu kon je wachten op een tegenoffensief."

Zeilen bijzetten
Den Besten moest vervolgens constateren dat ook zijn team niet over een waterdicht verdedigingssysteem beschikte. Doelman Robin Schiedon moest alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. Eenmaal hield hij daarbij de doorgebroken Daan de Heer op fysieke wijze tegen. De Gouda-bank schreeuwde terecht om een penalty, maar de matig leidende scheidsrechter Hoogerbrugge wuifde de protesten weg. Ook daarna waren de bezoekers dicht bij de gelijkmaker, maar wonder boven wonder werd het net niet gevonden.

Na deze voor de neutrale toeschouwer vermakelijke eerste helft, die zomaar in 5-3 had kunnen eindigen. kreeg een saai vervolg. Bij Lekkerkerk haakte linkerspits Patrick Prevo af met een enkelblessure, waardoor trainer Hans den Besten zijn aanvalslinie moest aanpassen. Met het inbrengen van Stan Burggraaf werd de linkerflank niet meer bezet en kon Gouda de tegenstoten eenvoudiger ontregelen.

Dat was niet het enige minpunt. "We vergaten te voetballen. Ons spel leek in de tweede helft nergens naar. Gelukkig bleven we op de been en gaven we minder kansen weg dan in de eerste helft", aldus de oefenmeester van Lekkerkerk. Gouda drong aan en nam steeds meer risico. Dat werd in de slotfase afgestraft door het counterende Lekkerkerk. Invaller Martijn de Jong en Bart Sterrenburg bepaalden de eindstand op 3-0.

Lekkerkerk moet het in de komende wedstrijd stellen zonder goaltjesdief Kevin Liefhebber, die met vakantie gaat.