Afbeelding

Kunst 'verbindende factor' op Oost-Vlisterdijk

Algemeen 936 keer gelezen

VLIST • Fietsers op de Oost-Vlisterdijk kunnen de komende tijd genieten van een bijzondere schilderijenexpositie langs de route vanaf de Koeneschans tot aan zwembad De Loete in Haastrecht.

Op uitnodiging van de Stichting Cultureel Podium Vlist (SCPV) doopten dertig amateur-kunstenaars hun penselen in de verf om het buitengebied te verfraaien met evenzoveel fleurige schilderijen.

Donderdagavond opende wethouder Lavinja Sleeuwenhoek de openluchttentoonstelling bij het ijsclubgebouw van Vlist met een speech. Vervolgens wandelde cultuurminnend Vlist naar het terrein van de buurman waar het schilderij van zorgboerderijbewoner Chris werd opgehangen.

De zeehond, die Chris vervaardigd had, is geen alledaags gezicht in het dorp, maar iedereen mocht op zijn of haar eigen wijze z'n inzending vormgeven. "En ik ben gek op de Wadden", vertelde de maker aan het publiek. "Ik ben ook tegen windmolens en plastic in zee."

Chris gaf ook prijs dat hij normaal gesproken een jaar uittrekt voor een gaaf schilderij, maar dat hij vanwege de krappe inlevertijd het kunstwerk in amper een maand had gefabriceerd. Daarom was hij niet ontevreden over het eindresultaat. Dat was ook de mening van wethouder Sleeuwenhoek en de andere deelnemers uit de voormalige gemeente Vlist.

Onder andere Gemiva, De Baanbreker, Zorgboerderij Vlist, Vlister Vrouwen en de Dahliavereniging behoren tot de exposanten. "Kunst is een verbindende factor", zei de wethouder. "Dit is een mooi initiatief, dat op een prachtige locatie is uitgerold."

Benno Dekker, voorzitter van SCPV, beaamde dat meteen: "Onze stichting is in 2013 opgericht en kreeg na de voorstelling 'Hartstocht' in 2015 handen en voeten. Het is fijn om met zoveel diverse groepen en verenigingen samen te werken. 'De Boer Op' en 'Kunststroming' zijn onze volgende activiteiten. Maar eerst gaan we hier van genieten."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden