Afbeelding
Foto: IJsclub Vooruitgang

400-meter ijsbaan in Ammerstol krijgt steeds meer vorm

Algemeen 3.677 keer gelezen

AMMERSTOL • De ambitie om in oktober een 400-meter openlucht-ijsbaan te realiseren op de skeelerbaan in Ammerstol wordt langzaam maar zeker werkelijkheid. De sponsoring verloopt goed en ook het programma begint tot stand te komen, aldus de jubileumcommissie.

De gestelde deadline voor een definitieve 'go or no go' van 1 mei is verschoven door het bestuur. "We merken dat het meer tijd kost om de financiële doelstelling te halen. We zijn gestart met een opgave van 400.000 euro. Hiervan is nu bijna 300.000 euro toegezegd en er zit nog genoeg in het vat", zegt Jan den Ouden, erelid van de ijsclub en de oorspronkelijke bedenker van het plan. "Kortom, we zijn er nog niet, maar we zijn wel hoopvol dat we in de komende weken ook het resterende bedrag bij elkaar krijgen. Hierbij nogmaals de oproep aan het bedrijfsleven in de regio om aan te haken en met elkaar dit unieke project te realiseren."

Schaatstop
De 400-meter ijsbaan, geënt op de baan tijdens het WK Allround in het Olympisch Stadion in maart dit jaar, zal voornamelijk open zijn voor de recreant, maar er worden ook activiteiten georganiseerd voor leerlingen van scholen in de Krimpenerwaard en ten bate van het goede doel (N/a'an ku sê van Verburg Charity Foundation in Stolwijk).

Daarnaast zal de schaatstop zich laten zich op de baan in Ammerstol. Met de KNSB is afgesproken dat er bij het doorgaan van het plan een landelijke mass start-competitiewedstrijd wordt verreden. Daarnaast zijn er plannen voor een nationale marathon en worden er wellicht regionale wedstrijden geschaatst.

De ijsbaan moet de viering van het 125-jarig bestaan van IJsclub Vooruitgang kracht bij zetten.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden