Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: IJsclub Vooruitgang

400-meter ijsbaan in Ammerstol krijgt steeds meer vorm

  •   keer gelezen

AMMERSTOL • De ambitie om in oktober een 400-meter openlucht-ijsbaan te realiseren op de skeelerbaan in Ammerstol wordt langzaam maar zeker werkelijkheid. De sponsoring verloopt goed en ook het programma begint tot stand te komen, aldus de jubileumcommissie.


De gestelde deadline voor een definitieve 'go or no go' van 1 mei is verschoven door het bestuur. "We merken dat het meer tijd kost om de financiële doelstelling te halen. We zijn gestart met een opgave van 400.000 euro. Hiervan is nu bijna 300.000 euro toegezegd en er zit nog genoeg in het vat", zegt Jan den Ouden, erelid van de ijsclub en de oorspronkelijke bedenker van het plan. "Kortom, we zijn er nog niet, maar we zijn wel hoopvol dat we in de komende weken ook het resterende bedrag bij elkaar krijgen. Hierbij nogmaals de oproep aan het bedrijfsleven in de regio om aan te haken en met elkaar dit unieke project te realiseren."

Schaatstop
De 400-meter ijsbaan, geënt op de baan tijdens het WK Allround in het Olympisch Stadion in maart dit jaar, zal voornamelijk open zijn voor de recreant, maar er worden ook activiteiten georganiseerd voor leerlingen van scholen in de Krimpenerwaard en ten bate van het goede doel (N/a'an ku sê van Verburg Charity Foundation in Stolwijk).

Daarnaast zal de schaatstop zich laten zich op de baan in Ammerstol. Met de KNSB is afgesproken dat er bij het doorgaan van het plan een landelijke mass start-competitiewedstrijd wordt verreden. Daarnaast zijn er plannen voor een nationale marathon en worden er wellicht regionale wedstrijden geschaatst.

De ijsbaan moet de viering van het 125-jarig bestaan van IJsclub Vooruitgang kracht bij zetten.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier