Voleco bekroonde met een nieuwe winstpartij een goede serie.
Voleco bekroonde met een nieuwe winstpartij een goede serie.

Voleco jaagt op koppositie; Thor-dames onderuit

Sport 128 keer gelezen

REGIO • Door een 4-0 zege op Vollido heeft het herenteam van Voleco koploper Spirit uit Barendrecht in het vizier. De volleyballers uit Ouderkerk zijn bezig met een sterke fase in de competitie.

Onder leiding van trainer/coach Teus Monhemius lijkt Voleco weer te kunnen aanklampen bij de regiodivisie. Zover is het nog niet meer, maar het team heeft een prima mix van routine en aanstormend talent. Tegenstander Vollido had in sporthal De Drie Maenen niets in te brengen tegen het ontketende Voleco. Via de setstanden 25-11, 25-18, 25-9 en 25-15 werden vijf punten aan het totaal toegevoegd. De dames van Voleco deden nauwelijks onder voor de heren. Zij versloegen op het naburige veld RVC/Libanon uit Rotterdam met 3-1 en nemen daarmee in de promotieklasse A de derde plaats in.

Thor
Het damesteam van Eetcafé 't Centrum/Thor moest zijn meerdere erkennen in Zimpel/VCV uit Veenendaal. Het lukte de Bergambachtse brigade in sportcentrum De Waard niet om het juiste ritme te pakken te krijgen. Een 1-3 nederlaag was het gevolg. Spelverdeelster Julie Kroon had er geen verklaring voor. "Het was gewoon slecht. Het liep niet bij ons. Dat kan een keer gebeuren."

Thor had veel moeite om op gang te komen. In de eerste set walste VCV over de thuisclub heen met 13-25. Daarna herstelde het team van trainer/coach Wim Boegheim zich van deze dreun door de tweede set met 25-22 te winnen. In de derde set ging het echter opnieuw mis. VCV toonde meer eenheid en buitte de zwakke momenten van Thor goed uit. Via 19-25 en 18-25 ging de winst naar de bezoekers.

Thor neemt nu een middenmootpositie in de eerste divisie B in. De heren van Thor boekten een eenvoudige 4-0 zege op VOC uit Maarssen. Zij staan op de zesde plaats in de promotieklasse.

VC Krimpen
VC Krimpen ging onderuit in Capelle aan den IJssel. Streekrivaal VCN was met 3-1 te sterk voor de mannen van trainer/coach Wim Bruijn. Drie sets lang ging de strijd gelijk op, maar daarna doofde het vlammetje bij de Krimpenaren. Krimpen valt daardoor terug naar de zesde plaats.

VCH
De mannen van VCH hielden aan hun laatste wedstrijd van 2015 -tegen Zovoc H3- een lekker gevoel én vier punten over. Alleen de tweede set moest worden prijsgegeven. De setstanden waren: 25-20, 14-25, 25-18 en 25-15.

De VCH-dames namen het op tegen VTC Woerden D4, de nummer 8. Met een wat krappe bezetting gingen ze moeizaam van start, maar wisten wel een voorsprong te nemen die ze niet meer uit handen gaven, 25-20. Na 25-09 in set twee moesten de Haastrechtse volleybalsters set drie gewonnen geven: 23-25. De vierde set ging met 25-18 naar VCH. De dames gaan de winterstop in als gedeeld nummer 3.

VCH sluit 2015 af met haar, al jaren succesvolle, Oliebollentoernooi op maandag 28 december. Aanvang 19.00 uur.

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden