• Het aangetroffen nepvuurwapen.
• Het aangetroffen nepvuurwapen. Foto: Politie Rotterdam Rijnmond Oost

Groepje jongeren in Krimpen zorgt voor onrust met nepvuurwapen

112 807 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Een groepje jongeren met een speelgoedwapen bezorgde de politie vrijdagavond in Krimpen aan den IJssel flink wat werk. 

Het groepje stond met petjes en capuchons over de hoofden nabij een pinautomaat, niet ver bij de kermis vandaan. Omstanders zagen één van de jongeren met een vuurwapen zwaaien en belden de politie.

Meerdere agenten kwamen ter plaatse. Zij constateerden dat het ging om een balletjespistool dat één van de jongeren had gewonnen op de kermis. Het was echter niet van echt te onderscheiden.

Sinds een paar jaar is het bezit en de verkoop van speelgoed replica's toegestaan, mits deze voorzien zijn van een speciaal keurmerk. Het aangetroffen nepwapen voldeed aan deze voorwaarde. Het is echter voor personen vanaf veertien jaar verboden om er mee op straat te lopen, omdat ze dreigend overkomen en aangezien kunnen worden voor echte wapens, met alle gevolgen van dien.

Omdat een nepvuurwapen grote gelijkenissen vertoont met een echt vuurwapen, treedt de politie op alsof het een echt wapen is. Ze kan daarbij een benadertechniek hanteren voor personen die vuurwapengevaarlijk kunnen zijn. Daarbij wordt het dienstvuurwapen getrokken. 'Ga niet met speelgoedwapens de straat op', luidt dan ook het dringende advies.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden