• Amine Karroum in de wedstrijd tegen Dilettant.
• Amine Karroum in de wedstrijd tegen Dilettant. Foto: wijntjesfotografie.nl

'Ruwe diamant' Amine Karroum heeft geen haast

Sport 2.022 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Amine Karroum heeft voldoende potentie om hogerop te spelen. De sierlijke voetballer van vv Schoonhoven vertolkt tot op heden een bescheiden rol.

Bij derdeklasser Schoonhoven kan hij met twee handen op de rug het middenveld bestrijken. Amine Karroum (21) is atletisch, vaardig en beschikt bovendien aan de bal over een versnelling. Dat zie je zelden op dit niveau, hetgeen aangeeft dan de student farmacie makkelijk een treetje hoger kan.

Karroum is een 'ruwe diamant', zoals dat heet in het voetbaljargon. De jongeling is evenwel bescheiden. "Ik ben vorig jaar benaderd door BVCB uit Bergschenhoek. Deze club wilde mij aantrekken, maar na een gesprek met de toen nieuwe Schoonhoven-trainer Raymond van der Kort heb ik daar van afgezien. Van der Kort zei 'dat clubs zeker terugkomen als ze het echt in je zien zitten. Pak nog een leerjaar mee bij Schoonhoven'. Dat vond ik een prima suggestie."

Of Karroum er veel mee is opgeschoten, laat hij glimlachend in het midden. "Je leert van elke wedstrijd, maar ik geef toe dat ik niet veel initiatief neem als verdedigende middenvelder. Ik houd me vooral aan mijn taken. Positie 'zes' ligt me wel omdat je dan veel overzicht heb. Maar ik speel eerlijk gezegd liever op 'tien', vlak achter de aanval. Dan kan je meer snelheid maken en tegenstanders passeren."

De Marokkaanse Schoonhovenaar geeft toe dat hij met zijn huidige spel een tikkie 'lui' voetbalt.

Ook na de wedstrijd tegen Dilettant –vorige week- vertoont hij ook geen spoortje vermoeidheid. Hij knikt gedwee als hij met deze opmerking wordt geconfronteerd. Fysiek zou hij meer aan kunnen en dominanter kunnen voetballen. Nu gaat het vaak op halve kracht. "Een beetje controleren, af en toe mee naar voren en dan als een haas terug bij balverlies. Ik maak me daar niet zo druk om. Je hoort mij ook niet schreeuwen of foeteren. Schoonhoven is vooral een vriendenteam. Iedereen speelt naar z'n mogelijkheden. Dat er niet meer in zit dan een middenmootpositie is jammer. Het zegt wel iets over onze huidige kracht. De prestaties zijn wisselend. Tegen een ploeg uit de top van de derde klasse – zoals Dilettant – komen we aardig voor de dag, maar er zitten ook duels tussen waarin vrijwel niets lukt. Daarom doen we dit seizoen niet mee om de prijzen."

De apotheker in wording geeft uiteraard zijn studie aan de Universiteit van Utrecht voorrang. Hij werkt reeds parttime als assistent-apotheker. "Voetbal is een mooie uitlaatklep en op deze manier prima te combineren met mijn studie. In principe sla ik geen wedstrijd of training over. Aan de ene kant wil ik graag hogerop om te zien of ik dat aankan. Aan de andere kant is dit leventje, inclusief het voetballen met mijn maten, ook prettig. Daarom heb ik niet zo'n haast. Als zich een club aandient, kan ik altijd nog een keuze maken."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 15 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 17 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden