Afbeelding
Foto: Adri Verhoeven
video

Nieuwe Polderkeuken heeft 'beste rode wijn'

Zakelijk 1.093 keer gelezen

STOLWIJK • De Italiaanse huiswijn van restaurant De Nieuwe Polderkeuken en bistro de Polderkamer is door het wijngilde Midden-Holland uitgeroepen tot 'Beste Rode Wijn 2018'.

Reden voor eigenaar/chef-kok Frank Streefland en maître-sommelier Ron van de Velde om dit met een receptie en een feestelijk diner te vieren. Daarbij ontbrak de winnende wijn, Passo del Sud Apassimento 2016, uiteraard niet.

Voor beide heren is het winnen van de wijnprijs een eervolle en bijzondere gebeurtenis. Ruim twintig gerenommeerde restaurants in de omgeving bieden elk jaar hun favoriete huiswijnen aan. Vervolgens heeft een groep van dertig wijnkenners de taak om na diverse 'blinde' proefrondes één fles, van 110 kanshebbers, uit te roepen tot de winnaar.

De uiterst betaalbare Passo del Sud, uit de provincie Puglia (Zuid-Italië), was al na de eerste slok voor Frank en Ron een echte topper en kanshebber op de felbegeerde prijs. "We waren direct overtuigd: deze huiswijn is intens en compleet. De wijn heeft bovendien een elegantie waar velen van kunnen genieten", aldus Frank.

Maître-sommelier Ron doet daar nog graag even een schepje bovenop. "Ik vind het bijzonder knap dat het wijnhuis uit een druif met een moeilijke 'opvoeding', door een droog en dor klimaat, deze wijn heeft kunnen maken. Want ondanks zijn jonge leeftijd heeft de wijn toch een heel volwassen karakter".

Voor Frank en zijn team zijn het niet de oorkonde en de bijbehorende beker, die deze titel zo bijzonder maken. Het is met name de erkenning voor de inzet. "Wij gaan zowel in ons restaurant op de eerste verdieping als in de bistro beneden en ook bij de catering altijd voor de hoogste kwaliteit en service. Ons werk is onze passie".

De titel Beste Huiswijn 2018 draagt daar zeker aan bij.

RTV Krimpenerwaard maakte de volgende reportage: 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden