Schoonhoven bedwingt matig Dilettant

Sport 702 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK • Schoonhoven hield de rug recht in het treffen met nummer twee Dilettant. De formatie van trainer Raymond van der Kort won met 0-1. De enige treffer kwam op naam van centrumverdediger Tom Kruiper, die de bal na een hoekschop met de hak van zijn schoen achter Dilettant-doelman Jeroen Bosman deponeerde.

Het vroege doelpunt in de 16e minuut bleek beslissend in het armetierige duel, dat op het hobbelige veld in Krimpen aan de Lek zelden boeide. Schoonhoven werd in het vervolg wel teruggedrongen, maar veel kansen leverde dat niet op.

Met name Remco Mulders had iets terug kunnen doen, maar de spits faalde keer op keer.

Dilettant miste Jesper van den Adel, die vanwege een blessure niet inzetbaar was.

Schoonhoven had in de tweede helft mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar de blauw-witten waren niet bij machte de tegenstander uit te spelen. Schoonhoven-trainer Raymond van der Kort sprak niettemin van een beloning. "We hebben er hard voor gewerkt."