• Nik Jongbloed kon zondag zijn doelpuntentotaal niet verhogen.
• Nik Jongbloed kon zondag zijn doelpuntentotaal niet verhogen. Foto: wijntjesfotografie.nl

Clubrecord lonkt voor goalgetter Nik Jongbloed

Sport 998 keer gelezen

CABAUW • Honderd doelpunten maken voor zondagderdeklasser Cabauw is een van de uitdagingen van de 19-jarige Nik Jongbloed, die vanaf zijn vijftiende deel uitmaakt van de hoofdmacht.

De trotse nummer een op de Cabauwse topscorerslijst aller tijden is Gerold Vermeulen met 99 treffers. Nik Jongbloed, die inmiddels 72 keer in competitieverband en bekerduels doel trof, nadert met rasse schreden. Dit seizoen staat de teller alweer op zestien.

De toenmalige Cabauw-trainer Cees van den Berg haalde Nik Jongbloed in 2014 bij de selectie. "Nik was zo goed in de jeugd, dat hij aan een nieuwe uitdaging toe was," vertelt Van den Berg, die nu nog de Cabauwse junioren onder zijn hoed heeft. "Bovendien kon ik een doelpuntenmaker goed gebruiken."

"Ik speelde een aantal wedstrijden mee, waarin ik vijf keer scoorde," weet Nik Jongbloed nog, die uit een echte voetbalfamilie komt. Zijn vader speelde 17 jaar in het eerste elftal van Cabauw en zijn twee zussen voetballen bij de dames. "Bij de C-junioren leerde ik van Hans van den Hengel de balans tussen het met plezier voetballen en presteren. Als B-junior stapte ik over naar de senioren."

Het maken van doelpunten ging hem meteen goed af. "Twee seizoenen geleden kwam ik op 29 uit, toen we onder leiding van Richard Mank promoveerden naar de derde klasse. Dat jaar won ik de Gouden Schoen als regionaal topscorer." Vorig seizoen brak hij helaas een middenvoetsbeentje en stond hij lange tijd op non-actief. Na de winterstop pakte Nik de draad weer op. Tweedeklassers uit IJsselstein probeerden hem in te lijven, maar de tweedejaars student Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam bleef Cabauw trouw. Ook op een aanbod van Benschop ging hij niet in. "Ik vond mij nog te jong om de club te verlaten," vertelt de speler, die middenin het leven staat. "Mijn teamgenoten zijn mijn vrienden, dus we kunnen het ook buiten de lijnen goed met elkaar vinden. Ik werk op de vrijdagavond bij Cabauws hoofdsponsor Plus Van Velzen in mijn woonplaats Lopik. Dat bevalt heel goed. Na het werk blijven we altijd hangen en drinken dan gezellig een biertje met elkaar."

Op termijn wil hij wel hogerop. "Ik wil uitdagingen blijven houden. Stel dat ik in Rotterdam op kamers ga wonen, dan lijkt de studentenvereniging Antibarbari, dat in de tweede klasse speelt, me wel wat. Aan het einde van dit seizoen stoppen Nick Nagel en Matthijs Vermondt, die mij in de aanval blindelings kunnen vinden. Dat vind ik wel jammer." Bij Cabauw begrijpt men wel, dat Nik Jongbloed een keer vertrekt. Zijn ontwikkeling staat niet stil. Van tegenstander Haastrecht bestudeerde hij de wedstrijdverslagen. Het mocht niet baten: de thuisploeg bleek geen partij voor de Haastrechters (7-1). Kansen voor Nik Jongbloed bleven vrijwel uit en dus bleef de doelpuntenteller ook na zondag op 72 staan.

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden