Afbeelding
Foto: IJsclub De IJssel

IJsbaan Gouderak vernield

Algemeen 2.331 keer gelezen

GOUDERAK • Vandalen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag het tijdelijke ijsbaantje naast zwembad De Baan in Gouderak vernield.

Vrijwilligers ontdekten 's morgens een groot gat in het ijs. "Gelukkig konden we de schade snel herstellen", zegt Coen van Kooten. "De jeugd kan weer lekker schaatsen en ook de priksleewedstrijd die vanavond stond gepland kan gewoon doorgaan, maar dit is natuurlijk een ontzettend trieste actie. Ik heb er geen woorden voor."

Het gat was ontstaan door een waterslang op het ijs. "Een paar jongens vonden het leuk om die uit de sloot te trekken en op het ijs te gooien. We hebben al veel tips ontvangen van bewoners en er zijn zelfs namen doorgegeven. We komen er wel achter wie dit heeft gedaan. Gouderak is een dorp hè."

Het ijsbaantje ligt er voor het eerst. Twee eerdere pogingen mislukten, zo vertelt Van Kooten. "We waren als ijsclub (De IJssel, red.) dan ook ontzettend blij dat het deze keer wel was gelukt. Hopelijk kunnen we nog twee dagen gebruik maken van de ijsbaan." 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden