• Volgend seizoen zaterdagvoetbal aan de Kattendijk.
• Volgend seizoen zaterdagvoetbal aan de Kattendijk. Foto: wijntjesfotografie.nl

VV Gouderak kiest voor zaterdagvoetbal

Sport 906 keer gelezen

GOUDERAK • Het hing al een tijdje in de lucht, maar zondagderdeklasser Gouderak komt komend seizoen uit in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering stemde het merendeel van de aanwezigen in met de overstap.

Gouderak is al de zevende voetbalvereniging in de Krimpenerwaard die deze stap zet. Ammerstol, Bergambacht, DCV, Dilettant, Lekkerkerk en Schoonhoven gingen de Gouderakkers voor.

Het bestuur van Gouderak had in een eerder gehouden enquête al gepolst hoe de leden dachten over deze verandering. Driekwart van de leden was voorstander, weliswaar met behoud van recreatief voetbal op zondag.

"Vooral de Gouderakse jeugd geeft aan graag op zaterdag te willen blijven voetballen",  vertelt oud-voorzitter Jan Lingen. "Zoals het nu gaat, heeft prestatief voetballen op zondag geen toekomst."

De meeste streekclubs op fietsafstand van Gouderak zijn derdeklasser: Perkouw, Spirit en Lekkerkerk. "Dat zouden mooie wedstrijden zijn, maar laten we niet te veel vooruit lopen op de toekomst. Gouderak zal zich eerst moeten bewijzen in de vierde klasse."

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden