Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Flitspaal in Benschop (N204) gaat aan

  •   keer gelezen

BENSCHOP • De flitspaal op de kruising M.A. Reinaldaweg met het Benedeneind Zuidzijde in Benschop gaat binnenkort aan. De flitspaal controleert op het naleven van de maximumsnelheid van 80 kilometer per uur en het door rood licht rijden.

Het Openbaar Ministerie (OM) besloot de flitspaal te plaatsen nadat zowel wegbeheerder de provincie Utrecht als de politie aangaven dat de verkeerssituatie ter plekke niet veilig genoeg is. De N204 door Benschop is een drukke weg, waar regelmatig te hard wordt gereden. Vooral voor de fietsers levert dit gevaarlijke situaties op. Het is bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid. Met de controle op zowel snelheid als het door rood licht rijden verwacht het OM dat de veiligheid op deze weg toeneemt.

Direct verwerkt
In de afgelopen periode is de flitspaal getest. Zo is uitgebreid gecontroleerd of de kentekens op de flitsfoto's goed te lezen zijn en of de juiste snelheid wordt vermeld. De paal staat straks 24 uur per dag aan en foto's van overtredingen worden direct verwerkt door het CJIB. Een automobilist die te hard en door rood rijdt, krijgt twee boetes: één voor snelheid en één voor rijden door rood licht.

Na maximaal drie jaar wordt gekeken of de verkeerssituatie op de N204 in Benschop verbeterd is. Het OM beoordeelt dan, na overleg met de politie en de provincie of handhaving met een flitspaal noodzakelijk blijft.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten