• PvdA-lijsttrekker Coen Derickx.
• PvdA-lijsttrekker Coen Derickx. Foto: wijntjesfotografie.nl
advertorial

PvdA Krimpen: Zeker zijn van goede wijkgerichte zorg

Algemeen 376 keer gelezen

• Zeker zijn van wijkgerichte zorg

• Ondersteunen van Krimpenaren met beperkte mogelijkheden

• Waardig ouder worden in Krimpen

• Werken aan een Krimpen zonder armoede en eenzaamheid

• Extra geld en aandacht voor Wmo zorg, Jeugd en Participatie


De hulpverleners moeten niet langs elkaar heen werken bij de ondersteuning van één gezin. Op de schaal van de gemeente kan worden gekomen tot wijkgerichte organisatie van de dienstverlening. Daarbij kunnen de beschikbare publieke voorzieningen (gezondheidscentrum etc.) optimaal worden benut.

Er is meer aandacht nodig voor specifieke ouderenzorg, waaronder thuiszorg. Om schrijnende situaties tijdig te signaleren dient wijkzorg te worden ingericht. Door middel van op maat gemaakte ondersteuning wordt voorkomen, dat inwoners in een ongewenste en onmenselijke levenssituatie komen.

Er moet gewerkt worden aan een Krimpen aan den IJssel zonder armoede en eenzaamheid. Minima dienen in de samenleving zonder belemmering mee te kunnen doen. De PvdA Krimpen aan den IJssel zet zich in voor een sociaal vangnet voor inwoners die (tijdelijk) geen inkomen hebben. Naast de intensivering van het armoedebeleid is bij de schuldhulpverlening meer aandacht nodig voor preventie en nazorg.

De PvdA Krimpen aan den IJssel vindt het noodzakelijk, dat extra middelen worden ingezet om voldoende kwaliteit van de (jeugd) zorg en de uitvoering van de Participatiewet (begeleiding naar werk) te garanderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden