• Spitsuur voor het doel van Lekkerkerk.
• Spitsuur voor het doel van Lekkerkerk. Foto: wijntjesfotografie.nl

Rommelige derby eindigt in remise

Sportt 763 keer gelezen

LEKKERKERK • Lekkerkerk-Schoonhoven kende een echte derbyuitslag (1-1), maar dat was na negentig rommelige minuten meer geluk dan wijsheid. Het matige treffen kon qua score alle kanten op.

Schoonhoven kreeg de meeste kansen, maar had zomaar met een nederlaag van het veld kunnen stappen. De bezoekers overleefden een reeks corners. Aan de andere kant mocht Lekkerkerk niet mopperen dat verdedigende fouten niet werden afgestraft. Op scheidsrechter Van der Maat was zaterdagmiddag geen peil te trekken. Hij zag overtredingen die dat niet waren en gaf gele kaarten aan spelers, die daar niet voor in aanmerking kwamen. Het feit dat hij beide ploegen benadeelde, gaf aan dat zijn leiding nauwelijks invloed had op de einduitslag.

Schoonhoven-trainer Raymond van der Kort maakte zich wel boos over het optreden van grensrechter Stout van Lekkerkerk, die in de slotfase een doelpunt voorkwam en twee gevaarlijke aanvallen met driftige signalen onderbrak. "Daar kan ik me mateloos aan ergeren", zei Van der Kort na afloop. "Ik ben bovendien boos over de zwakke vertoning van mijn team."

Zijn collega Arian van Herk (Lekkerkerk) gaf toe dat Lekkerkerk niet mocht mopperen met het gelijkspel. "Qua veldspel en kansen had Schoonhoven het meest recht op de overwinning. Omdat er niet gescoord werd, hielden we ons door vechtvoetbal staande. Toen het 1-0 werd, begon ik zelfs in een overwinning te geloven. We konden echter niet de concentratie opbrengen om die voorsprong vast te houden."

De thuisclub mocht doelman Robin Schiedon bedanken, want hij voorkwam in de eerste helft minstens twee tegentreffers. Schoonhoven had in Amine Karroum z'n beste speler, maar de rappe middenvelder had in de 22ste minuut teveel tijd nodig om van dichtbij raak te schieten. Redouan Adoudy had pech met een ziedend schot tegen de paal.

Intussen moest Schoonhoven voorkomen dat de debuterende doelman Ray Brouwer in grote problemen kwam. De A-junior verving de geblesseerde Sjef van Vugt en maakte een onzekere indruk.

Niettemin was het in de tweede helft toch raak. Goaltjesdief Kevin Liefhebber had nog geen bal goed geraakt, maar kopte de voorzet van Mark de Jager onberispelijk in: 1-0.

De Lekkerkerkse opleving was echter van korte duur. Eerst werd een doelpunt van Arie Versluijs afgekeurd, maar daarna moest Lekkerkerk-doelman Schiedon capituleren voor een kopbal van invaller Shahram Omary. Hij profiteerde van een fraai schot tegen de lat van Walter van Maurik: 1-1.

Dat Lekkerkerk-middenvelder Martijn de Jong daarna geel kreeg voorgeschoteld, nadat hij door Schoonhoven-doelman Brouwer tegen de vlakte was gelopen, typeerde de derby misschien het best: er ging teveel mis aan de Tiendweg.