• Barend Stigter met zijn team.
• Barend Stigter met zijn team. Foto: Jan Timmer
advertentie

Prima Lopik: 'Je hoeft het dorp niet meer uit'

Zakelijk 3.290 keer gelezen

LOPIK • Lopik is een pracht van een winkel rijker. Donderdag opende Prima Lopik/Braspa Facilitair haar winkel aan de Churchillaan 19. Klanten kunnen er terecht voor allerhande huishoudelijke artikelen, speelgoed, schoonmaakspullen en kantinebenodigdheden.

Eigenaar Barend Stigter besloot een jaar geleden in zee te gaan met Braspa, een in Den Helder gevestigde facilitaire groothandel die landelijk schoonmaakspullen en kantinebenodigdheden levert. "Het was voor het bedrijf handig om in het midden van het land ook vertegenwoordigd te zijn met een vestiging, om zo de positie in die regio te versterken én eenvoudiger en vooral sneller te kunnen leveren aan de zuidelijke provincies. Zo ontstond Braspa in Lopik."

Vervolgens breidde Stigter zijn zaak uit met huishoudelijke artikelen en speelgoed. "Daar waren twee redenen voor. Van klanten hoorden we dat met het stoppen van de Marskramer in Lopik op dat vlak een 'gat' was ontstaan. Wij hebben daar actie op ondernomen door contact te zoeken met de Blokker Groep, ofwel de moedermaatschappij van Marskramer. De reactie was enthousiast. Het resultaat is dat we nu het Blokker-assortiment voeren met Prima Lopik. Het Prima-concept slaat sowieso goed aan in de markt. Je ziet overal in Nederland winkels volgens dat idee ontstaan. Logisch, want de consument treft een breed assortiment tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Wij voeren met Prima Lopik vijfduizend verschillende artikelen. Of je nu voor een pannenset, een magnetron, Lego of een leuk spel komt; we hebben het staan. Je hoeft daarvoor het dorp niet meer uit."

Donderdag ging Prima Lopik 'officieel' open. Om precies half negen openden Barend Stigter en zijn medewerkersteam, bestaande uit Stephanie, Janneke, Wilma en Corry, de voordeur van het uitnodigende winkelpand. "Nee, we hebben niemand een lint laten doorknippen", glimlacht Stigter. "Daar doen we niet aan. Bovendien konden de mensen de voorbije weken al bij ons terecht, alleen was toen de zaak nog niet helemaal af. Nu wél. Iedereen is van harte welkom om binnen te lopen en te genieten van alles wat wij te bieden hebben."

Jan Timmer

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden