• Tweewielerspecialist Robin Bijl en medewerker Jacco van Wijnen in de nieuwe winkel.
• Tweewielerspecialist Robin Bijl en medewerker Jacco van Wijnen in de nieuwe winkel. Foto: wijntjesfotografie.nl

Bijl Tweewielercentrum: winkel als eyecatcher

Algemeen 1.811 keer gelezen

BERGAMBACHT • Tweewielerspecialist Robin Bijl verhuisde deze maand naar een groter en geschikter winkelpand in de Burgemeester Nederburghstraat (1A). Op deze unieke locatie middenin Bergambacht biedt Bijl Tweewielercentrum een overzichtelijk assortiment fietsen en accessoires aan.

De 41-jarige Robin Bijl hoefde niet lang na te denken om zijn winkel te verplaatsen naar het centrum van Bergambacht. De vloeroppervlakte (415 m2) is twee keer zo groot als in het oude onderkomen aan de Hoofdstraat en de vorige in de Burgemeester Uilkensstraat.

"Ik kreeg op 11 december de sleutel en op 12 januari kon de winkel al open," vertelt de Bergambachtenaar enthousiast. "Ik kan nu veel efficiënter werken en de E-bikes, fietsen en accessoires beter presenteren. De industriële vormgeving in het pand spreekt mij aan. Dankzij de hulp van mijn familie en vrienden, die de handen flink uit de mouwen staken, is mijn zaak nu een eyecatcher."

Tweewielerspecialist Robin Bijl en medewerker Jacco van Wijnen staan altijd voor hun klanten klaar. Zij streven ernaar voor iedereen de meest ideale fiets te selecteren. Het aanbod is gevarieerd en actueel: degelijke en hippe stadsfietsen voor naar het werk of school, toerfietsen, sportieve racefietsen, mountainbikes en de nieuwste elektrische fietsen. "Wij verkopen tweewielers, die garant staan voor pure kwaliteit," vervolgt de ondernemer, die van zijn vader Rob de fijne kneepjes van het vak leerde. "De hoeveelheid modellen E-bikes van KTM, waarvan ik dealer ben, is uitgebreid. Hoogwaardige tweewielers van de merken Pegasus, Bulls en Cortina kan ik aanbieden voor een faire prijs. Ik zie deze fietsen alleen voor onderhoudsbeurten terug in de werkplaats. Daar kunnen diverse grote merken een voorbeeld aan nemen. We gaan – nu er voldoende ruimte is - ook weer kinderfietsen van het merk Alpina verkopen."

Jaren geleden maakte Robin Bijl de keuze om degelijke Duitse merken in zijn assortiment op te nemen. De ondernemer hierover: "Reparaties aan E-bikes kunnen complex zijn, maar we streven ernaar binnen 48 uur de elektrische fiets weer rijklaar te hebben. Op kleine reparaties kunnen de mensen wachten."

Plannen voor de toekomst heeft Robin Bijl, die al 23 jaar in de fietsenbranche werkzaam is, genoeg. Via bijscholing blijft de kennis van hem en Jacco van Wijnen op peil. "Ik verkoop nu meer E-bikes dan gewone fietsen en ik ben nu de grootste op het gebied van E-bikes in de regio. Zelf beschik ik over een speed pedelec, die door zijn ondersteuning een snelheid van 45 km/uur bereikt. Dat is overigens niet voor iedereen weggelegd, omdat deze E-bike gezien wordt als bromfiets."

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden