Afbeelding

Kampioenselftal vv Schoonhoven haalt herinneringen op

Sportt 1.965 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Tijdens de onlangs gehouden nieuwjaarsreceptie/reünie bij vv Schoonhoven was ook het kampioenselftal zaterdag 1 uit 1975 bijna voltallig present. Zij werden destijds na een 1-1 gelijkspel -in en tegen Zevenhoven, doelpuntenmaker Hans v/d Vlist- eerste in de vierde klasse.

Kees Koudstaal had de moeite genomen om de 60- en 70- plussers te herenigen. Alleen Jan Groenenberg (topscorer van het elftal) kon niet worden getraceerd.

Een foto van dit team, waarvan de meesten nog redelijk vitaal zijn, kon niet uitblijven.

Trainer van het elftal was Jan Fels. De andere namen van dit elftal: Bert v/d Horst, Harrie van Waas, Piet Schep, Wim Overbeek, Baaike Ooms, Wim Stok, Leo Kroos, keepers Jan de Jong en Rinus den Haan, Jan Ooms, Hans v/d Vlist, Jan de Jong en Wim Stok. Grensrechter was Jan van Harten en leider Cock van Holten.

Jan Ooms over de reünie: "Er werden vele herinneringen opgehaald, zoals over de honderden supporters die meegereisd waren met eigen vervoer en dat de spelersbus bij de terugreis vanaf de Hem met de spelers op dak naar sportpark Het Hofland reed, waar het zwart van de mensen stond. Ook werd de samenhorigheid, niet alleen binnen maar ook buiten het veld, belicht. Maar ook de dat de trainingen pittig waren, zeker bij slecht weer: dan stond je tot je enkels in de bagger. Zo werd de derde helft, waar dit elftal nooit moeite mee heeft gehad, dunnetjes herhaald."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Krimpen zoekt nieuwe burgemeester: inwoners mogen meedenken Nieuws 4 uur geleden
• Organisatoren Mathieu Dekker, Rob den Houter, Peter Boersma en Christien Luk (v.l.n.r) zijn er klaar voor. (Organisator Marco niet aanwezig).
16e editie Strips op de Markt op 5 mei: 'Dag vol stripverhalen, tekenaars en cosplayers' Nieuws 5 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden